Štab zimske službe spremno dočekuje prvi sneg

Štab zimske službe spremno dočekuje prvi sneg

129
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

S obziromna to da danas, 15. novembra, na osnovu Zakona o javnim putevim počinje zimsko održavanje saobraćajnica održana je Smotra zimske službe. Tom prilikom članovi Štaba zimske službe proverili su ispravnost i spremnost mehanizacije za predstojeće poslove na održavanju puteva u zimskom periodu.

Kako je rekao komandant Štaba zimske službe grada Kikinde Milivoj Linjački spremno dočekuju prvi sneg. – Opredelili smo mašine koje će raditi. Na lageru imamo 50 tona soli trenutno, a danas smo na sastanku Štaba dali nalog da se još 100 tona obezbedi. Ta količina će biti dovoljna za celu zimu, ali svakako uvek može u toku zime da se nabavi još ako je potrebno – rekao je Linjački.

Održavanje saobraćajnica na teritoriji grada Kikinde povereno je firmi “Graditelj NS“, koja je, prema rečima Zorana Bjelana iz te kompanije, spremna. – Radimo po nalogu Zimske službe i verujem da ćemo kao i do sada uspešno odraditi ovu sezonu. Mi smo apsolutno spremni, sa svim našim kapacitetima, mehanizacijom. Tu su kamioni, utovarivači, grejderi, buldozeri, sve što je predviđeno operativnim planom Zimske službe – rekao je Bjelan.

Oni su zaduženi za održavanje i uklanjanje snega sa oko 140 kilometara saobraćajnica na teritoriji grada Kikinde, od kojih je oko 60 kilometara prvog prioriteta, a ostatak drugog. Ove godine, pored uklanjaj snega sa glavne ulice, u selima će biti čišćene i pojedine prometne ulice, a proširena je i površina održavanja pešačke zone u užem centru grada. Grad Kikinda je za zimsko održavanje puteva izdvojio deset miliona dinara.

Foto: Čedomir Vujanić

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *