Stiže nam 13. „Mamutfest“ u Narodnom muzeju Kikinda

Stiže nam 13. „Mamutfest“ u Narodnom muzeju Kikinda

207
0
Deli

Kikinda će i ove godine, u okviru manifestacije „Mamutfest“ u Narodnom muzeju otvoriti svoja vrata za sve posetioce. Dvodnevni festival koji će se po 13. put održati u Narodnom muzeju Kikinda 6. i 7. septembra  namenjen je deci i njihovim roditeljima, a nizom zanimljivih dešavanja posetioci će zajedno proslaviti 23.  Kikin rođendan. U sklopu manifestacije, predviđena je i poseta predstavnika ukupno 7 muzeja iz drugih gradova, koji će se predstaviti publici kroz radionice i neformalnim razgovorima prezentovati pedagoške programe svojih muzeja.

Prvi put ova manifestacija održana je sada već davne 2007. godine i mi smo jako ponosni što je ona od jedne male jednodnevne, postala sada već prepoznatljiva, dečija manifestacija u  Kikindi. Držimo se koncepta samog sadržaja koji je prvobitno osmišljen i koji se pokazao kao dobar. Ono što je novina ove godine, odnosno dodatni sadržaj uz program koji smo pripremili je otvaranje kluba, koji je namenjen deci. On je osmišljen za istraživanje, zabavu i učenje i mislimo da će se taj klub najmlađima posebno svideti“, obrazložila je Lidija Milašinović, direktorica Narodnog muzeja Kikinda.

U petak se otvara „Mamutfest“ programom za najmlađe koji se zove „Srećan rođendan, Kika“. Zatim u 17 časova počinje „Kviz iz dobar Jure“ namenjen učenicima 7. razreda osnovnih škola. Istog dana uveče nastupa hor „Čuperak“. Subota je namenjena za porodične posete i neformalne dečije posete. Ovaj drugi dan festivala počinje koncertom za bebe i roditelje. Zatim, u 10.30 počinje „Bazar muzeja ideja“. U 16 i 17 časova u subotu održaće se predstava  „Kulturo-ciklin“. Ovu predstavu organizuju OŠ „Sveti Sava“ i Kulturni centar iz Kruševca i ona je najviše namenjena populaciji između 12 i 18 godina. U nastavku programa zabavljaju nas lokalni radioničari i Streličarski klub „Apolo“, „Čarobni tim“ iz „Laneta“  i time se završava 13. „Mamutfest“. Takođe održaće se dve izložbe,otvorene samo u toku 2 festivalska dana. Jedna se zove „Skockani“ , kluba ljubitelja Lego kocki,a druga je izložba bajkovitih ilustracija umetnice Maje Veselinović“, saopštio je Dragan Kiurski, kustos-pedagog Narodnog muzeja Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *