Stiže nam beli Božić: Uneti badnjaci u Hram Svetih Kozme i Damjana

Stiže nam beli Božić: Uneti badnjaci u Hram Svetih Kozme i Damjana

174
0
Deli

Veliki broj kikinđana okupio se danas, na Badnji dan , u Hramu Svetih Kozme i Damjana kako bi prisustvovali svečanoj ceremoniji unošenja i paljenja badnjaka kojim se najavljuje rođenje Isusa Hrista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ubrzo nakon što su uneti badnjaci, prisutnima se obratio starešina crkve, otac Boban Petrović:

,,Trudite se da uvek iz crkve izađete bolji nego što ste u nju ušli. Ovo je veliki dan i veliki događaj za naš narod, veliki događaj za naš grad, a izuzetno veliki za našu zajednicu, jer ovo pokazuje da se naša zajednica bori za svoj narod, i hvala Bogu neko tu prepoznaje,i barem nekad se pomoli za predaoce svega onoga što ovde činimo. Veliku obavezu i zahvalnost imam da se zahvalim pre svega kumovima Badnjaka, i svim domaćinima koji su došli sa svojim zapregama da ovaj naš običaj učine da bude ovako svečan,da svi zajedno budemo srećni što ovaj naš običaj traje i Bogu hvala trajaće” – istakao je otac Boban Petrović.

 

 

 

 

 

 

 

Ceremoniju u čast Isusovog rođenja upriličila su deca iz crkvenog hora pri Hramu Sv. Kozme i Damjana koja su pevala duhovne pesme, nakon čega su u Hramu našim sugrađanima  podeljeni osvećeni badnjaci.  Božićna liturgija služiće se u ponedeljak u Hramu Svetih Kozme i Damjana i u crkvi Svetog Nikole na trgu. Ni ove godine neće izostati lomljenje ogromne česnice,te tako sa radošću iščekujemo da saznamo kome će se posrećiti jer će se u česnici nalaziti srebrnjaci i zlatnik.

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *