Stiže nam “Žogarija – loptarija” 10. septembra na Trgu

Stiže nam “Žogarija – loptarija” 10. septembra na Trgu

133
0
Deli

“Žogarija – loptarija “, međunarodni projekat koji već 14. godinu otelovljuje jedno od naših najvažnijih uverenja – da fudbal i sport uopšte može poboljšati kvalitet života mladih, usaditi im vrednosti kao što su solidarnost, poštenje, odgovornost i podstaći promene među njima samima, u školi, kao i u lokalnim zajednicama i šire po prvi put u Kikindi, održaće zanimljiv program 10. septembra na Gradskom Trgu sa početkom od 14:30. Mnifestaciju je podržao Grad Kikinda i Odsek za poslove razvoja grada u saradnji sa Školskim sportskim savezom:

,, Ove godine smo Srbiju pokušali da podignemo na jedan viši nivo, a Kikinda po prvi put uzima svoje učešće na ovoj manifestaciji . Radi se o dečijoj igri koja je suštinski zasnovana na sportu, ali pre svega zamišljena kao skup igara koje promovišu fer plej među decom, rodnu ravnopravnost i sve vrednosti koje mlađim generacijama želimo da prenesemo na adekvatan način. Radi se o igrici 3 na 3 na veštačkoj travi, gde minimun jedna do dve devojčice mora uzeti učešće u igri i igra se klasičan fudbal, zatim tu su i igre spretnosti gde deca guraju loptice različitih veličina. Kako bi uspostavili ravnotežu između uma i tela, treća igra zasnovana je na kvizu znanja, bazično elementarno poznavanje svog regiona i Republike Srbije. Relativni animozitet između đaka i profesora koji vlada u učionicama ovde razbijamo kroz igru koja se zove ” I vi profesori” u kojoj učestvuju i nastavnici, učitelji i profesori, koji se zajedno sa učenicima takmiče u obaranju čunjeva i šutiranju penala sa velike distance. U zabavnom delu igara predstavljaju nam se plesne grupe i pevački sastavi. Ideja same manifestacije jeste da igre koje mi realizujemo deca prenesu i na svoje terene i u školska dvorišta” – rekao nam je zastupnik “Žogarije- loptarije” za 2019. Goran Delić.

,, Žogarija loptarija je jedna nova manifestacija na prostoru Srbije, a naš grad je prepoznat kao kvalitetan domaćin i partner. Naš cilj jeste da svaku priliku iskoristimo za promociju sporta, zdravlja dece i sve ono što je savremenom svetu neophodno – uticaj dece kaa je ekologija u pitanju, rodna ravnopravnost, što ova manifestacija sama po sebi provlači kroz svoje aktivnosti. Aktivnosti su na otvorenom na gradskom trgu, a cilj je nam da naš grad predstavimo u najboljem svetlu i usput pošaljemo još jednu lepu poruku iz našeg grada – da su uvek dobrodošli, da posete naše ,, Dane ludaje” pa i u nekim drugim prilikama” – izjavila je Svetlana Mirčić Vukobrat predsednik Školskog sportskog saveza grada Kikinde i partner Odseka za poslove razvoja grada. 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *