Streličari “Kentaura” doneli četiri medalje iz Crvenke

Streličari “Kentaura” doneli četiri medalje iz Crvenke

142
0
Deli
Foto: Pixabay

Takmičari Streličarskog kluba “Kentaur”, njih četvoro, osvojili su dve zlatne i dve srebrne medalje na na takmičenju u 3D streličarstvu, održanom juče na izletištu “Potok” u Crvenki. Zlatnu medalju osvojila je Kristijanan Kukić u kategoriji veterana, stil goli luk, kao i senior Branislav Francuski, ali u stilu instinktivni luk. Srebrne medalje u stilu instinktivni luk osovjili su Vladimir Mehić, u konkurenciji seniora, a Branko Bajin u konkurencji veterana.

Ovo, drugo po redu 3D takmičenje iz redovnog kalendara Streličarskog Saveza Srbije, okupilo je preko 60 streličara iz Crvenke, Čačka, Valjeva, Novog Sada, Subotice, Temerina, Bečeja, Sente, Bajše, Horgoša, Kanjiže i Kikinde. Takmičenje 3D tipa predstavlja simulaciju lova, odnosno takmičari gađaju figure životinja. Gađalo se 14 meta, svaka sa po dve strele po krugu, a sa dva kruga gađanja. Mete, odnosno 3D figure životinja bile su na udaljenosti od 10 do 40 metara.

– Takmičenje je bilo vrlo zanimljivo, domaćini su pripremili odličnu stazu, samo gađanje je obavljeno u vrlo teškim i lošim vremenskim uslovima, jer je takmičenje često prekidala izuzetno jaka kiša, sa udarima vetra, što ne pogoduje pravilnom letu strela – predočio je Tibor Horvat, član SK “Kentaur”.

Naredno 3D takmičenje iz kalendara Streličarskog saveza Srbije je početkom avgusta u Kikindi, a u organizaciji SK “Kenataur” Kikinda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *