Sutra u Galeriji „Terra“ otvaranje izložbe „TerraYouth“

Sutra u Galeriji „Terra“ otvaranje izložbe „TerraYouth“

258
0
Deli

U Galeriji „Terra“ sutra, 12. oktobra, tačno u podne biće otvorena izložba dečijih radova „Terra Youth“, koja se realizuje u okviru projekta InclusiveArt. Na izložbi će biti prikakazani radovi nastali na radionici i dve kulturne intervencije, koje su realizovane u ateljeu „Terra“ sredinom godine.

Učenici osnovnih škola „6. Oktobar“ i „Feješ Klara“, njih 20, uz pomoć mladih umetnika i studenata umetnosti novosadske Akademije i Zapadnog univerziteta u Temišvaru pravili su skulpture manjeg formata.  Istovremeno, svi polaznici su zajedno sa studentima realizovali jednu „zajedničku“ skulpturu velikog formata u glini.

Na intervenciji koja se bazirala na tehnici “akcionog slikarstva” mali umetnici su u zaštitnim odelima umakali ruke i noge u kadice sa propremljenim bojama i potom telima zajednički oslikavali veliko platno razapeto na tlu. Pored toga, radionica “Ostavi trag” podrzaumevala je terakotu kao osnovni material, a bila je orjentisana ka deci sa posebnim potrebama. Svaki mali kreativac je pred sobom imao po jednu gilnenu ploču u koju je utiskivao svoj trag.

Projekat „InclusiveArt“ obuhvato je niz aktivnosti, radionica, edukacija, performansi i kulturnih intervencija, a za osnovni cilj ima ostvarivanje lakšeg pristupa kulturno-umetničkim sadržajima deci iz marginalizovanih društvenih grupa. Projekat je finansiran u okviru programa prekogranične saradnje Interreg IPA Rumunija-Srbija.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *