„Suvača demo fest“ čuva rokenrol

„Suvača demo fest“ čuva rokenrol

275
0
Deli

Udruženje muzičara „Suvača demo fest“ treću godinu za redom okupio je rokenrol bendove na bini postavljenoj kod starog mlina na konjski pogon – Suvače. I pored malo hladnijeg vremena, ljubitelje zvuka gitare nije sprečilo da dođu i uživaju u dobro poznatim rokenrol hitovima na 3. “Suvača demo festu”.

Kako se o pravim muzičkim vrednostima uči od malih nogu, a jedan od ciljeva ovog festivala je i afirmisanje mladih nada, na sceni su se prvo predstavile dečije grupe, koje neguju zvuk rokenrola. Gitarista benda „Bubamare“ Ognjen Spajić svira ovaj instrument od svoje četvrte godine i kako je rekao, voli rokenrol. – Sviđa mi se ta vrsta muzike zbog ritma, jer je brza i pokretna. U mojoj porodici niko ne svira, samo slušaju rokenrol. Ja sam krenuo od slušanja, pa sam onda upoznao mog najvećeg idola Zvonimira Đukića iz grupe Van Gog, koji svira gitaru  i krenuo sam i ja da sviram – objasnio je mladi muzičar.

Bend „Bubamare“ iz Starog Bečeja nastao je kao podrška istoimenom horu, koji radi autorske numere. Hor i grupu vodi profesorica klavira Đijanta Lovaš i prema njenim rečima, bend je vrlo brzo počeo i samostalno da nastupa. –  Oni prate  dečiji hor na koncertima, ali vrlo brzo su počeli da rade i druge poznate stvari, tako da su počeli da vode dvostruki život i u svom repertoaru sada već imaju oko 30 numera koje izvode. Početkom avgusta idemo u Nišvil gde će gostovati sva tri dana na festivalu. Što mislim da je najveći njihov uspeh do sada – rekla je profesorica.

U publici su se našli i roditelji mladih muzičara, koji su živeli u vremenu kada je rokenrol mogao da se čuje na svakom koraku. Bogdan Šević došao je da pordži svoju desetogodišnju ćerku koja je na 3. “Suvača demo festu” nastupala sa grupom „Devils“. Kako je rekao, ljubav prema muzici porodično je nasleđe. – U porodici su svi bili muzičari, bavili se tim poslom. Ovaj festival je nešto jako lepo i trebalo bi možda da se organizuje u toku leta dva, tri festivala da li ovakvog tipa, da li drugačie. Treba više ovakvih manifestacija, jer to ovom gradu nedostaje. Ovaj grad je nekada imao više dok je bila Mikinica, igranke i rok nastupe i slično, a veliko hvala Udruženju muzičara Suvača demo fest što su ovo organizovali – rekao je on.

Nakon dečijih bendova, publika je mogla da uživa u izvođenju rokenrol hitova grupe  “Antidepresiv” iz Kikinde, potom “Zeleni patak” iz Zrenjanina, Kikinđana “Vanya con Trios”, potom “Pub House” iz Beograda, “Drvo truo” iz Kikinde, kao i grupe “Sveti gral” iz Novog Bečeja.

Kako su rekli organizatori festivala, Udruženje muzičara “Suvača demo fest”, festival je protekao kako su i zamišljali, odnosno uz dobro društvo i dobre bendove. „Suvača demo fest“ je muzička manifestacija koja okuplja neafirmisane bendove iz okruženja, ali i poznate grupe koje nastupaju širom zemlje i inostranstva. Cilj manifestacije je afirmisanje novih nada i oživljavanje rok scene.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *