Svečano obeležen Dan policije u Kikindi

Svečano obeležen Dan policije u Kikindi

87
0
Deli

Dan policije u Kikindi danas je najpre obeležen polaganjem venaca pripadnicima policijskih jedinica, stradalim na Kosovu 1998. i 1999. godine a načelnik Policijske uprave Kikinda, Dušan Glišin zahvalio se svim pripadnicima policije na požrtvovanju, trudu i zalaganju:

Posebno bih se zahvalio operativnim jedinicama na brzom i efikasnom rešavanju pljačke pošte u Mikronaselju, od pre nekoliko dana. Opšta bezbednost u prethodnih godinu dana u celini je bolja, broj krivičnih dela i razbojničke pljačke je uspešno smanjen“ – ocenio je Glišin navodeći da je u prethodnih godinu dana zaplenjeno 126 kg narkotika i procesuirano preko 150 ljudi.

Centralna svečanost održana je u Domu učenika „Nikola Vojvodić“ u Kikindi, gde je nakon prikaza pokaznih vežbi poput simulacija otmica i razbojništva, zarad svog posebnog zalaganja i isticanja u prethodnom periodu, prigodnim poklonima nagrađeno četvoro policijskih službenika: Slobodan Štrbac, Jelena Šipka, Bogica Božin  i Mirjana Sremčev.

 „ Zaposlen sam u policiji od 2000. godine. Radim u odseku za forenziku, gde sam tokom proteklih godinu dana na funkciji šefa. Veoma sam zahvalan na ovom poklonu, koji mi dosta znači u karijeri. Do sada nisam dobijao nijedan poklon, ovo mi je prvi i nadam se da ću ga opravdati. Na odeljenju za forenziku radimo na istraživanju svih krivičnih dela, od sitnih krađa do samih ubistava. Izraženo u procentima, do sada je oko 70 % krivičnih dela uspešno rešeno“, obrazložio je ukratko Božin Bogica, jedan od nagrađenih.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *