Svečanom priredbom u muzeju obeležen Dan škole ,,Feješ Klara”

Svečanom priredbom u muzeju obeležen Dan škole ,,Feješ Klara”

211
0
Deli

Svečanost povodom obeležavanja Dana jedne od najstarijih  škola u našem gradu,  ,,Feješ Klara” u Kikindi okupila je veliki broj naših sugrađana  u kikindskom Muzeju, gde su učenici povodom njihovog dana, pripremili lep poetsko-muzički program zajedno sa svojim nastavnicima . Prema rečima Hermine Čemere ,  direktorice OŠ. ,,Feješ Klara” 21.mart predstavlja poseban datum za ovu obrazovnu ustanovu:

,,Cela ova nedelja bila je svečana u našoj školi, svakog dana,  i nastavnici i učitelji su se potrudili da deci prirede neke aktivnosti kako bi im ovaj Dan škole bio zaista nezaboravan, pa smo tako imali i Igre bez granica, kviz znanja, sportska dešavanja i priredba na mađarskom jeziku u KUD ,,Eđšeg”. Pored niza aktivnosti, ovu nedelju ćemo zapamtiti i po tome što je naš Kikinđanin, umetnik Jovica Blat poklonio školi skulpturu sove koja se nalazi u našem parku, i odmah je postala miljenik kako naših učenika, tako i nas zaposlenih” – izjavila je Čemere

 

 

 

 

 

 

 

Ispred Gradske uprave proslavi obeležavanja Dana škole prisustvovali su Miodrag Bulajić, Saša Tanackov i Bosiljka Srdić:

,,Mislim da nema lepšeg trenutka nego kada vidimo da škola obeležava svoj dan. Obilazeći školu ,,Feješ Klara”, još u ranijim vremenima, primetila sam, a to je i sada vidno  da se svi trude da ona bude lepša,urednija, i da bude mesto gde se svi sa radošću i zadovoljstvom okupljaju . Škola ,,Feješ Klara” podjednako neguje i srpsku i mađarsku kulturu i obrazovanje i ona je primer jedinstva, a u isto vreme i podsticanja raznolikostima” – izjavila je Srdić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *