Svetski dan dece obolele od raka: Puštanje balona u znak podrške i...

Svetski dan dece obolele od raka: Puštanje balona u znak podrške i sećanja

322
0
Deli
Foto: NURDOR

U znak obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka u četvrtak, 15. februara, ispred Narodnog Muzeja u Kikindi biće organizovan događaj u toku kog će biti pušteni baloni podrške tačno u 13:00 časova za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji nisu više sa nama. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje ovakve humanitarne skupove u više od 40 gradova širom Srbije toga dana pod sloganom “I ja se borim”.

NURDOR će uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, obeležiti ovaj značajan datum i pozvati sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

NURDOR je krajem prošle godine otpočeo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, i njen završetak je planiran za kraj februara 2018. godine. Ove godine NURDOR očekuje završetak projekta od nacionalnog značaja – izgradnju novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu.

Kraj druge faze projekta očekuje se sredinom marta meseca 2018. godine. Treća faza projekta je opremanje objekta za koju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara. Sve informacije o izgradnji odeljenja i o prikupljenim sredstvima dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja www.nurdor.org.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstiču pojedince i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavaju hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *