Talentovani Kikinđani uspešni na Regionalnom takmičenju

Talentovani Kikinđani uspešni na Regionalnom takmičenju

386
0
Deli

Polaznici Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ ostvarili su zapažene rezultate na 17. Regionalnom takmičenju talenata održanom proteklog vikenda u Gimnaziji „Uroš Predić“ u Pančevu. Od 14 polaznika kikindskog Centra, koji su učestvovali, desetoro njih se plasiralo na Republičko takmičenje talenata.

Postignuti uspeh predstavlja najbolji rezultat Centra „Dušan Vasiljev“ do sada, s obzirom na to da su se na najviši nivo takmičenja plasirali polzanici iz svih prijavljenih oblasti, dvoje polaznika je osvojilo maksimalnih 100 poena, a paralelno sa srednjoškolcima kao izuzetno uspešni pokazali su se i učenici osnovnih škola.

Učenica Osnovne škole „Sveti Sava“ Tijana Karić sa osvojenih 100 poena bila je prvoplasirana u hemiji. U obalsti psihologije učenica Gimnazije „Dušan Vasiljev“ Gordana Kežić bila je prvoplasirana sa osvojenih maksimalnih 100 poena, kao i Marko Ludaić sa osvojenih 98 poena. Gimnazijalke Ljiljana Ivanković i Jovana Zarić bile su drugoplasirane sa osvojenih 96 bodova.

U oblasti geografije, drugo mesto, sa ostvarenih 95 poena, osvojili su učenik kikindske Gimnazije Milan Stepanov, kao i učenica SSŠ „Miloš Crnjanski“ Andreja Dokić. Trećeplasirana u ovoj oblasti bila je gimnazijalka Jovana Rudan sa osvojenih 93 poena.

Na takmičenju u srpskom jeziku, učenica OS „Sveti Sava“ Teodora Bajić bila je drugoplasirana sa ostvarenih 95 poena, a Vanja Nedomački iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ pozicionirao se na trećem mestu nakon osvojenih 90 poena.

Polaznike Regionalnog centra za talente „Dušan Vasiljev“ za takmičenje u oblasti hemije priprema mentorka Jelena Dragoljević, u oblasti psihologije Sanja Mrakić, geografije Jasna Tomašev i Budimir Đukičin, a za srpski jezik Jelena Marinkov.

Republičko takmičenje talenata biće održano 2. juna 2018. godine u Čačku.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *