Trening kamp okupio preko 300 džudista u Kikindi

Trening kamp okupio preko 300 džudista u Kikindi

364
0
Deli

Međunarodni trening kamp u organizaciji Džudo kluba “Partizan” već 14 godina za redom okuplja takmičare, trenere i stručnjake iz regiona na jednom mestu. Ovogodišnji kamp “Kikinda 2018” okupio je preko 300 džudista iz sedam zemalja u hali Sportskog centra “Jezero”.

Džudistkinja hrvatske reprezentacije Ivana Marenić rekla je da joj učešće u kikindskom kampu znači mnogo. – Ovde ima puno ljudi, dobar džudo se radi i uvek je odlično doći . Za četiri nedelje imamo Evropsko seniosrko prvenstvo  u Tel Avivu tako da nam ovo jako dobro dođe da se što bolje pripremimo – rekla je ona.

Učesnici kikindskog džudo kampa imaju priliku da pokažu svoje veštine, ali i da jedni od drugih nauče nešto, razmene iskustva i znanja.  – Ovde imamo dovoljan broj treninga, sparing partnera, kvalitenih trenera i mi smo ovde pre svega došli da nešto naučimo – rekao je Dejan Pavićević, trener Džudo kluba „Gorica“ iz Podgodice.

Jedan od organizatora kampa Svetislav Vukmirica rekao je da se trude da svake godine Kamp podignu na što veći nivo. – Uspevamo u tome. Bez lažne skromnosti, ovo je jedan ozbiljan kamp evropskih razmera. Najbitnije je to što su svi učesnici zadovoljni i imaju priliku da rade u izuzetnim uslovima i da ono što ovde urade prezentuju na takmičenjima koje im slede- rekao je Vukmirica.

Međunarodni trening kamp prvi put je organizovan 2005. godine i imao je 30 učesnika. Ovogodišnji, 14. po redu, okupio je preko 300 džudista.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *