Trka za srećnije detinjstvo održana u Kikindi

Trka za srećnije detinjstvo održana u Kikindi

852
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Sportsko-rekreativna manifestacija „Trka za srećnije detinjstvo“, koju već 29 godina organizuje Crveni krst Kikinda, danas je okupila oko 4000 učesnika. Pod sloganom “Imamo cilj, dođi na start” kroz Svetosavsku ulicu danas su trčala deca predškolskog uzrasta, osnovci, srednjoškolci, rekreativci, ali i mame sa bebama u kolicima.

Sekretar kikindskog Crvenog krsta Danijela Bjeljac podsetila je da ova manifestacija ima i humanitarni karakter. – Sav prihod od prodatih startnih brojeva i sredstava donatora i sponzora vraća se školama i Predškolskoj ustanovi. Tako da ove godine sva sredstva su usmerena ka deci – rekla je Bjeljac.

Učesnici “Trke za srećnije detinjstvo” takmičili su se u ukupno 26 kategorija. Prvoplasiranima je dodeljen vaučer za kupovinu sportske opreme, rolere su dobili najbrži predškolci, a osnovci bicikle. U trci mama i beba najbrži su bili Branislava Lukač i njen sin, koji su nagrađeni porodičnim vikend odmorom na Vršačkom bregu.

Predsednica Skupštine grada Kikinda Stanislava Hrnjak istakla je da ova manifestacija ne promoviše samo zdravlje, već humanost i zajedništvo između mladih i odraslih. – Mi se lako udružujemo, mi se uvek udružimo kada je ta incijativa snažna i dobra. Ovo je dokaz da postoje takve manifestacije i da mi imamo i impuls i energiju da pokažemo zajedništvo. To je fantastično i to je ono što ne samo naš grad i sugrađane i mladost koja raste, ozbiljne, zdrave, zrele ljude nego i našu zemlju drži na okupu i zaista stremimo najvišim ciljevima – rekla je ona.

Manifestacija “Trka za srećnije detinsjtvo” održana je pod pokroviteljstvom Grada Kikinda, dok je generalni sponzor trke firma Kikinda Grindex. Ovogodišnji promoteri “Trke za srećnije detinjstvo” bili su rukometaški kluba “Kikinda Grindex”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *