U avgustu se otvara novi pogon kompanije “Tisza Automotive” u Kikindi

U avgustu se otvara novi pogon kompanije “Tisza Automotive” u Kikindi

330
0
Deli

U svečanoj sali Gradske kuće danas je upriličeno potpisivanje ugovora o zakupu prostora  između kompanija „Tisza Automotive“ i  kompanija ,,Banini” i „Jaffa“ na period od godinu dana, što praktično predstavlja zvaničnu najavu otvaranja nove fabrike kompanije „Tisza Automotive“ u avgustu mesecu u Kikindi i otvaranje novih radnih mesta za oko 320 lica. Od 320 lica, njih 160 koji su već zaposleni u senćanskoj firmi preći će sa radom u kikindski pogon. Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ocenio je da je jedan od prioritetnih ciljeva u protekle četiri godine bilo stvaranje drastično boljih poslovanja u Kikindi :

,, Što se tiče ovog zadatka, grad Kikinda ga je obavila na jednom jako visokom nivou, a sa posebnim nestrpljenjem očekujemo i budućnost po ovom pitanju. Uvažavajući sve uslove i celokupnu infrastrukturu sa kojom raspolaže nije bilo lako ni u kom pogledu u odnosu na konkurenciju, međutim, mi smo pre tri godine potpisali ugovor sa “Tisa” grupom gde smo se dogovorili i napravili jedan plan da pogon koji oni imaju u Senti, bude zastupljen i u Kikindi. Nakon tri godine možemo da kažemo da je ostvaren jedan veliki rezultat, oko 700 zaposlenih radnika radi u ,,Tisza Automotivu” i to je vredno pažnje. Ne mogu a da ne pomenem i kompaniju ,,Jaffa” koja je ušla u jedan težak, veliki problem koji smo uspešno rešili i današnje potpisivanje sporazuma ide u korist kompanije, dakle grada Kikinde. Od 320 radnika koji rade u Senti, 160 lica preći će da radi u Kikindu čime se ostvaruje naš prvobitni cilj, a to je da Kikinđani rade u svom gradu i naravno, ostaje nam prostora za još 160 novozaposlenih lica i pozvao bih ovim putem sve Kikinđane da se jave u “Tisa grupu”, konukurs počinje da biva otvoren i možete računati da ova kompanija ima dobre uslove za rad”- izjavio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

,, Kompanija ,,Tisza automotive” je odlična kompanija koja dolazi u naš grad, ima sjajnu poslovnu praksu i u tom smislu zadovoljstvo mi je što sa njima uspostavljamo saradnju. Čestitao bih gradu koji je zaista mnogo radio na ovom projektu, a iz perspektivne privrednika ono što mi najviše cenimo u našem okruženju jeste kada se reči pretvaraju u dela i u tom smislu ovaj naš grad i sugrađani na čelu sa ovakvim rukovodiocima ima budućnost i to je poruka koju trebamo da prenosimo i govorimo i ovakvim potezima se vidi budućnost grada koja je sjajna. Mi smo pre dve godine ponovo podigli ,,Banini”, tada smo rekli da smo tu, da imamo ambicije i veru i danas možemo da kažemo da je situacija stabilna, broj zaposlenih postepeno povećavamo, ali rezultati svakako govore sami po sebi sa jasnim prioritetima” – izjavio je direktor kompanije ,,Jaffa” i ,,Banini” Bojan Knežević.

,, Najveću zahvalnost dugujemo našim zaposlenima, koji su uz nas od samog početka, jer da nije bilo njih, ni ovaj projekat danas ne bi bio na stolu. Ovo je veoma bitan dan za  kompaniju, jer mislim da bez Kikinde ni fabrika u Senti ne bi bila takva kakva jeste. Sa tri lokacije u Bečeju, Senti a sada i u Kikindi, mislim da ćemo biti daleko fleksibilniji i zbog toga i stabilniji. Kupci su nam veoma bitni i samim tim i kompanija više i vredi. Radićemo na tome da dokažemo da grad nije napravio grešku i da ćemo bitni veoma stabilni, sigurnim putem kojim smo i krenuli. Prvih dana avgusta startujemo sa radom u Kikindi sa 320 ljudi, od toga 160 već radi u Senti, a zaposlićemo još 160 i to je prvi korak. Planovi su nam zaista veliki, jer želimo da svih 700 radnika koji rade kod nas, rade upravo u mestu odakle su i rođeni” – objasnio je Akoš Barna ispred kompanije ,,Tisza automotive”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *