U Banatskoj Topoli održan “Topolski kotlić“, trijumfovali Kikinđani

U Banatskoj Topoli održan “Topolski kotlić“, trijumfovali Kikinđani

114
0
Deli

Tradicionalni, 11. po redu, „Topolski kotlić“ održan je danas kod Vatrogasnog doma u Banatskoj Topoli. Ovogodišnji „Kotlić“ okupio je više od 20 takmičarskih ekipa, a priznanje za najukusniju riblju čorbu pripalo je kikindskoj  ekipi “Terek“. Takođe, vredno je pomenuti da su ove godine na manifestaciji učestvovali i gosti iz Rumunije.

Svake godine Banatska Topola okupi veliki broj ljudi na današnji dan. Drago mi je da sam i ja često gost ove manifestacije. Grad Kikinda svakako podržava ovakve događaje koji se organizuju tokom leta u selima i okupljaju stanovništvo. Dobro je da ima entuzijasta bez kojih ovakvi događaji ne bi  mogli da se organizuju“ – izjavio je Goran Dumitrov,  član Gradskog veća zadužen za seoske mesne zajednice.

Veoma mi je drago što se okupilo ovoliko ljudi. Znamo da je Banatska Topola naseljena i sa srpskim i sa mađarskim stanovništvom, a imamo i goste iz Rumunije što mi je posebno drago. U sredu nas očekuje Buč, tačnije slava Katoličke crkve “, saopštio je Nedeljko Cimeša, predsednik MZ Banatska Topola.

Predstavnik pobedničke ekipe “Terek”, Dragan Sekulin nije krio svoje zadovoljstvo zbog pobede i tom prilikom  otkrio tajni recept pripremanja riblje čorbe:

,, Tajna dobre riblje čorbe je u duši čoveka. Riblju čorbu treba kuvati od srca i sa srcem“ –  zaključio je Sekulin.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *