U Banatskom Velikom Selu održan jubilarni 10. Krajiški Višeboj

U Banatskom Velikom Selu održan jubilarni 10. Krajiški Višeboj

163
0
Deli

U organizaciji Mesne zajednice Banatsko Veliko Selo i svesrdnu podršku kikindske lokalne samouprave, danas je kod zavičajne kuće održana jubilarna 10. manifestacija Krajiški višeboj. Glavni motiv pokretanja ove manifestacije jeste buđenje svesti pripadnosti jednoj grupi ljudi uz negovanje običaja i tradicije Srpskog naroda sa prostora Bosanske Krajine,a sa akcentom na tradicionalne sportove i manifestacija je isključivo sportskog duha i karaktera. Dve domaće ekipe, ali i takmičari iz Uba, Alibunara, Prigrevice i Apatina nadmetali su se u veštinama kao što su bacanje kamena, obaranju ruku, skakanju u džaku i u drugim disciplinama.

Član Gradskog veća Milivoj Linjački, na otvaranju manifestacije izjavio je da je lepo što meštani Banatskog Velikog Sela  svake godine kroz manifestaciju neguju prave vrednosti, tako čuvajući sećanja na poreklo:

,, Grad Kikinda će i u nekom narednom periodu pomoći organizatorima manifestacije kako bi se ovo takmičenje podiglo na jedan viši nivo i kako bi je i Pokrajina, ali i Država prepoznali kao veoma bitnu za čuvanje kulturnog nasleđa” – izjavio je Linjački.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *