U CSU Kikinda održan sastanak povodom organizacije predstojaće konferencije u Vrnjačkoj Banji

U CSU Kikinda održan sastanak povodom organizacije predstojaće konferencije u Vrnjačkoj Banji

195
0
Deli

U kikindskom Centru za stručno usavršavanje  održan je sastanak direktora Mreže Regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje Srbije čija je tema  bila organizacija četvrte konfrencije za direktore i rukovodioce obrazovnih ustanova, koja će se tradicionalno, od 14. do 16. oktobra, održati u Vrnjačkoj Banji. Gosti na sastanku bili su i predstavnici Instituta za moderno obrazovanje iz Beograda.

Na  samoj konferenciji učestvovaće direktori škola iz cele Srbije, a predavači će biti predstavnici Ministarstva, pomoćnici Ministra za osnovno i srednje obrazovanje i njihovi savetnici, zatim predstavnici Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kao i predstavnici Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Teme koje će biti obrađene na konferenciji su one koje su u trendu u obrazovnom sistemu. Imaćemo i radioničarski deo gde će direktori ovladati nekim novim veštinama u rukovođenju obrazovnih ustanova. Obzirom da je ovo četvrta konferencija, očekujemo veći broj učesnika nego prošle godine. Inače se broj učesnika kreće oko tri stotine direktora i sekretara obrazovnih ustanova“, izjavila je Zorica Nikolić, direktorica CSU zaposlenih u obrazovanju Kragujevac i   predsednik upravnog odbora Mreže Regionalnih centara i Centara za stručno usavršavanje Srbije.

Jedna od tema sastanka je i naše priključivanje Mreži Regionalnih centara za stručno usavršavanje. Danas sam ovde pre svega da predstavim svoj CSU, a onda i da se povežemo sa kolegama sa kojima imamo isti interes. Sam institut ima veoma veliki broj programa i oblika stručnog usavršavanja koji mogu biti od interesa i drugim kolegama, ali zaista postoji i prostor gde možemo zajednički da se povežemo i da unapredimo naš obrazovno-vaspitni sistem“, saopštila je  Aleksandra Ikonov, predstavnica Instituta za moderno obrazovanje iz Beograda.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *