U dvorištu “Kurije” održana dečja predstava „Crtani junaci u potrazi za magičnom...

U dvorištu “Kurije” održana dečja predstava „Crtani junaci u potrazi za magičnom knjigom“

94
0
Deli

U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ danas je u dvorištu Narodnog muzeja Kikinda odigrana još jedna pozorišna predstava posvećena našim najmlađim sugrađanima, a reč je o predstavi „Crtani junaci u potrazi za magičnom knjigom“.

Tematika ove predstave, koja u sebi nosi niz važnih i lepih poruka, inspirisana je i adaptirana po motivima crtanih junaka gde deca svojim aktivnim učešćem u predstavi, razvijaju svoju maštu i uče i shvataju razliku između dobra i zla, da su lepo ponašanje i kućno vaspitanje veoma važni, kao i da se krađom i laganjem ne može postići ništa.

Kostime za predstavu radila je kostimografkinja Maja Stanković , dok je  napisala Jovana Petronijević koja ujedno i glumi Sjajnu. Predstava je rađena u režiji Nine Grahovac, koja igra Tihanu i Svetlucavu, dok  Jovan Ljubenović igra Bamblbija, a Saša Đurašević dva lika – Dart Vedera i Rajdera. Muziku je radio Dukca, poznati kompozitor iz Beograda.

Ovo je drugi put da nastupamo u Kikindi. Prošle godine smo bili sa Anom i Elzom, po motivima „Zaleđenog kraljevstva“. Večeras imamo mnogo crtanih junaka. Nije teško raditi dečije predstave, ako ih radite od srca. To je jedan vid pozorišta koji usrećuje nas glumce. Inspiraciju za predstave nalazimo u motivima bajki, crtanim filmovima i pratimo šta se deci najviše dopada“, saopštila je Jovana Petronijević, pisac teksta i jedna od glumica ove predstave.

Neizostavni deo programa ,,Deco plešimo zajedno” i ovog puta, usledio je odmah  nakon izvedbe predstave, kada su mali gledaoci iz publike zajedno sa svojim roditeljima i animatorima imali prilike da zaplešu uz poznate, novije i starije muzičke hitove iz celog sveta.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *