U Galeriji ,,Terra” otvorena izložba fotografija

U Galeriji ,,Terra” otvorena izložba fotografija

192
0
Deli

U Galeriji ,,Terra” večeras je otvorena izložba fotografija, koje su nastale na ovogodišnjoj foto avanturi pod nazivom „Kikinda kroz objektiv“. Podsetimo, jednodnevna manifestacija, koja je održana krajem jula  u okviru „Kikindskog leta“, okupila je ukupno 26 fotografa iz zemlje i inostranstva. Kako je i najavljeno, napravljen je uži izbor za samu izložbu, koja je danas i zvanično otvorena:

– ,, Imamo 12 fotografija velikog formata, i 2 fotografije na kojima imamo izloženo više fotografija manjeg formata. Odlučili smo da za susret fotografa i izložbu ove godine izaberemo baš Terru jer smatramo da je to mesto koje je zaista vredno posetiti. Kikinđani su se dosta navikli na to mesto, ali ipak dosta ljudi i iz grada i sa strane ne poznaje Terru i zaista su oduševljeni njome. Ove godine je održana druga foto avantura u Terri, a naredne godine se planira treća, koja će biti najverovatnije održana u novembru, jer je Kikinda poznata po sovama i želimo da svima pokažemo fotografije istih“, saopštio je Čedomir Vujanić iz Odseka za poslove razvoja grada.

,, Kroz velelepnu manifestaciju „ Dani ludaje“ mi pravimo spoj mnogo čega u gradu što postoji tokom čitave godine. Zaista je važno što je ove godine za temu foto-safarija kroz Kikindu izabrana Terra gde se održava svetski poznat i priznat simpozijum i što će se na još jedan način jedna velika manifestacija koja se održava u našem gradu prožimati kroz različite medije i vidove komunikacije između različitih umetnika i umetnosti i onih koji tu umetnost sagledavaju. Sigurno da je ovo nešto što treba nastaviti dalje, da i u budućnosti imamo slične tematske izložbe i slična tematska foto dešavanja kroz Kikindu, što će samo doprineti popularizaciji ovog grada i svega vrednog što u njemu postoji“, obrazložio je Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za lokalni ekonomski razvoj i investicije.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *