U Gerontološkom centru Kikinda otvorena nova ambulanta za korisnike

U Gerontološkom centru Kikinda otvorena nova ambulanta za korisnike

211
0
Deli

Novi dom Gerontološkog centra Kikinda ovih dana osavremenjen je izgradnjom nove ambulante, koja podrazumeva niz prednosti u odnosu na staru. Dok je prethodna ambulanta bila u jednoj prostoriji sa kompletnim medicinskim osoboljem, u novoj ambulanti lekar i medicinsko osoblje su u različitim ordinacijama, tako da je stvoren jedan izuzetan i kvalitetan ambijent za pružanje usluga svim korisnicima. Pored proširenja i adaptacije prostora, kupljena je i nova oprema – EKG aparat za kontrolu rada srca, oksimetar za merenje kiseonika u krvi, inhalator za rad disajnih organa, aparati za merenje pritiska i šećera u krvi i drugo. Takođe, osavremenjena je fizikalna terapija, kupljeni su masažeri za rameni pojas, leđa i stopala, te su korisnici već izrazili veliko zadovoljstvo jer im to pomaže pri kretanju i opštem funkcionisanju u životu.

-„Stvarno se možemo pohvaliti sa ovim što trenutno imamo. Nova ambulanta obuhvata i kontrolni centar za video nadzor. Naime u skladu sa zakonom o privatnom obezbeđenju, prvo smo uradili akt o proceni rizika, zaštite lica, imovine poslovanja. To je bio preduslov da se instalira i montira novi video nadzor koji pokriva kompletno kretanje kako u domu, u samoj zgradi, tako i u dvorišnom prostoru koji okružuje našu zgradu. Izgradnju i opremanje nove ambulante smo uradili iz sopstvenih sredstava. Formiranje video nadzora pokrio je Pokrajinski sekretarijat  za socijalnu politiku, tako da smo se mi potrudili da naš sopstevni novac pametno utrošimo i da naši korisnici budu zadovoljni” – rekao je direktor Gerentološkog centra Svetislav Vukmirica.

Kapacitet Gerontološkog centra u obe zgrade predviđen je za svega 180 korisnika, 120 u starom  i 60 u novom domu, te je uvek prisutna lista čekanja.

-,, Ono na čemu mi radimo je da se izgradi nova zgrada u starom domu koja bi zamenila tamošnje bungalove kojima je rok trajanja davno istekao. Time bismo dobili i proširenje kapaciteta, zgrada bi imala 90 kreveta umesto 70 postojaćih u bungalovima. Želeo bih da obavestim javnost i građane Kikinde da smo, nakon dobijanja građevinske dozvole i projekta urađenog za novu zgradu, ušli u fazu usklađivanja projektno-tehničke dokumentacije sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjem Vlade Republike Srbije. To je jedna izuzetno važna stvar, koja pruža veliku nadu da ćemo u skorijem vremenu i ostvariti taj projekat, odnosno dobiti 120 miliona dinara za izgradnju nove zgrade. To podrazumeva i projekat nabavke opreme u iznosu od 50 miliona dinara, tako da je vrlo izgledno da ćemo dobiti potrebna sredstava u iznosu od 170 miliona dinara i da će se na taj način rešiti problem Gerontološkog centra u Kikindi“ – završava Vukmirica.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *