U Kikindi održan turnir u sedećoj odbojci

U Kikindi održan turnir u sedećoj odbojci

362
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Odbojkaški klub invalida “Feniks” ovog vikenda bio je domaćin 9. Međunarodnog turnira u sedećoj odbojci “Kup Kikinde 2018”. Na parketu Sportskog centra “Jezero” takmičilo se šest ekipa iz Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Pored domaćina, na turniru su učestvovale ekipe OKI “Banjaluka”, OKI “Breza”, “Iskra” iz Bugojna, OSUI “Crvenka” i “Humanitaš ŠE-Tatabanja”. Prema rečima Aranke Binder, pomoćnice pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, “Kikinda kup 2018” od posebnog je interesa za Autonomnu pokrajinu Vojvodinu. – Baš iz razloga što se radi o kategoriji sportista sa invaliditetom i tu zaista ima puno prostora  za unapređenje ovog dela sporta koji je toliko važan. Iskreno se nadam da ćemo uspeti. Nije to toliko jendostavno i lako, ali ako se svi budemo uključili u tom cilju, pogotovo lokalne samouprave, pa onda i Sekretarijat za sport i omladinu, onda ćemo to zaista unaprediti – rekla je Binder.

Pored resornog pokrajinskog sekretarijata, ovaj turnir podržao je i Grad Kikinda. Milivoj Linjački, član Gradskog veća, istakao je da je takmičenje u sedećoj odbojci “Kikinda kup 2018” od velikog značaja za Grad. – Značajno je to što imamo klub i takmičenja u sedećoj odbojci iz prostog razloga što je to mogućnost da se osobe sa invaliditetom bave sportom. Grad Kikinda svake godine redovno finanasira klub sedeće odbojke, a finansijski smo pomogli i ovaj turnir – rekao je Linjački.

Odbojkaški klub invalida “Feniks” pored organizacije turnira, ove godine obeležava desetogodišnjicu postojanja. Jubilej je krunisan uspešno postignutim rezultatima i prema rečima Dragoslava Đuričina, predsednika OKI Feniks, zadovoljni su igrom protekle sezone. – Ove godine OKI Fenik je bio drugi u prvenstvu Srbije, a posle osam godina igranja u Mađarskom prvenstvu ove godine smo prvi put postali prvaci. U narednom periodu planira se regionalna liga u Mađarskoj, gde ćemo mi učestvovati kao domaćin. Igraće se sve u Budimpešti i nadam se da ćemo ostvariti prošlogodišnji uspeh – rekao je Đuričin.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *