U Novim Kozarcima završena većina kapitalnih investicija

U Novim Kozarcima završena većina kapitalnih investicija

164
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Većina investicija planiranih za ovu godinu u Novim Kozarcima do sada je i završena. Pored kompletne rekonstrukcije ulice Kralja Petra Prvog, renoviran je vrtić, ulica Generala Drapšina je asfaltirana, a i radovi na izgradnji kapele na seoskom groblju privode se kraju.

Prema oceni predsednika Mesne zajednice Novi Kozarci Dragoljuba Ćosića ove godine urađeno je i više od očekivanog. – Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo. Prvi put se deslo, koliko se ja bavim javnim poslom, da nisu problem sredstva da se asfaltira još jedna ulica u Novim Kozarcima, već to što izvođači nemaju vremena. U nekom narednom perodu potrebno je ulagati još u kanalsku mrežu, ali to je problem svih seoskih sredina. Krenulo je sa realizacijom toga, čekamo svoj red. Biće i to rešeno. Od nekih infrastrukturnih stvari, kapitalnih i nema toliko. Naša sela su uređena, poseduju sve, ostalo je da se bavimo onim stvarima da bi narod ostajao tu da živi i da mu bude lepo – rekao je Ćosić i dodao da je na osnovu ulaganja primetno koliki značaj Grad pridaje seoskim sredinama.

Gradonačlenik Kikinde Pavle Markov prilikom obilaska svih radova u Novim Kozarcima istako je da Gradska uprava značajna sredstva iz lokalnog budžeta ulaže u seoske mesne zajednice. – Završili smo lepu celinu investicija u Novim Kozarcima i sada se okrećemo narednim i da vidimo šta je to što je najvažnije i najpotrebnije za Kozarčane. Već vidimo sada da to nisu neka velika ulaganja i prevelike potrebe, jer selo je polako došlo na nivo da predstavlja lepo mesto za život – rekao je gradonačelnik i dodao da je ove godine u Nove Kozarace uloženo više nego decenijama unazad.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *