U Ruskom Selu predstavljen projekat ,,Mlade žene budući potencijal društva”

U Ruskom Selu predstavljen projekat ,,Mlade žene budući potencijal društva”

338
0
Deli

U prostorijama Mesne zajednice u Ruskom Selu održana je promocija projekta „Mlade žene budući potencijal društva“, koje Udruženje žena iz Ruskog Sela sprovodi, a finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u saradnji sa Gradom Kikinda. Prezentacijom uspešnih preduzetnica koje su primer dobre prakse, podstiče se aktiviranje žena koje su neiskorišćeni potencijal društva i daje motivacija za dalji napredak ženske populacije.

Jedan od primera dobre prakse  jeste i  Jelena Džakula iz Ruskog Sela koja se bavi taksiranjem punih devet godina:

-,, Posao koji radim vrlo je interesantan, u neku ruku i težak, ali meni to ne predstavlja problem, zato što ja volim da radim, jer čovek sve što voli da radi, to i treba da radi i samo tako može i da očekuje uspeh. Sin mi je takođe taksista, suprug je takođe bio, i lepo nam je. Radila sam u Livnici punih dvadeset godina, ali te godine kada je CIMOS kupio Livnicu, povukla sam se jer nisam znala kako će biti i šta će biti dalje, nisam bila spremna za dalje. Onda sam osam godina bila kod kuće ne radeći ništa i sinovljeva ideja bila je da se bavim vožnjom taksija, što zbog staža da nešto povežem i sa godinama starosti, uplaćujem sve što treba i to dobro jako ide i sve dok god budem mogla, ja ću time da se bavim” – izjavila je Džakula.

-,, Bavimo se prodajom i obradom granita i mermera, što ne uslovljava da se bavimo samo izradom spomenika, već i enterijere i eksterijere. Firma postoji već četiri godine i za sve to vreme, većina zaposlenih su muškarci kao radna snaga zbog fizičkog snaga. U budućnosti imamo viziju kako bi firma trebala da se proširi i da ide korak napred, usled povećanog obima posla došlo bi i do zaposlenja i ženskog kadra. Kompletna firma opremljena je mašinama koje potpomažu tu proizvodnju. U suštini posao nije težak zato što u većini slučajeva, sam kontakt i nabavka i organizacija može lepo da prođe kada žene u svojoj istrajnosti i upornošću dosta bolje prođu nego muškarci i da istraju u svom uspehu”– rekla je Branislava Golušin, direktor fabrike “Granit MB tron”.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *