U subotu “Noć muzeja”

U subotu “Noć muzeja”

169
0
Deli

Manifestacija “Noć muzeja”, 12. po redu, biće održana u subotu, 19. maja, pod nazivom “Lica ulica”, a bavi se arhitekturom i urbanistickim razvojem grada kroz ljude, odnosno njihovim životima u nekim od nainteresantnijih objekata u Kikindi. Toga dana, u periodu od 18:00 časova do ponoći, u kikindskom Narodnom muzeju svi zainteresovani moći će da pogledaju nekoliko izložbi, a organizatori su pripremili i prateći program u vidu koncerata, prezentacije i radionica.

Pored izložbe “Sedam kuća, 100 ljudi”, biće realizovana izložba “Kikinda koje više nema”, a koja prikazuje srušene objekte, zatim izložba “Pozdrav iz Kikinde” o starim razgledinicama, kao i izložba “Socijalistička izgradnja” o izgradnji grada posle Drugog svetskog rata. Posebnu celinu čini izložba “Vrata u Kikindi-umentost koja ne stari”, a koja će biti realizovana u saradnji sa arhitektom Biserkom Ilijašev.

U Svečanoj sali sa početkom u 18:30 časova biće održana prezentacija delegacije iz Akrona, Ohajo, US posvećena u najvećoj meri mogućnostima korišćenja arhitektonskog nasleđa za savremene potrebe zajednice. Ova prezentacija rezultat je projekta koji vodi Grupa za kreativnu ekonomiju.

Pored toga, prateći program ovogodišnje “Noći muzeja” čine još i dva koncerta. Koncert u izvođenju Antala Fleša na klaviru biće održan u dvorištu Narodnog muzeja sa početkom u 19:00 časova. U svečanoj sali sa početkom u 20:00 časova biće održan koncert “Kad muzika potpuno utihne i dalje se u srcu čuje”. Publici će se na klaviru predstaviti Ljiljana Sivčev i Vladimir Kovačević, na violini Srđan Stojanović, solo vokali Jasna Grbić i Milan Prunić, ženska pevačka grupa Melizmi, dok će medijator koncrta biti Marija Ostojić.

Osim navedenog, bice organizovane radionice za najmlađe i otvoren kafe u dvorištu Muzeja.

Cena ulaznice je nepromenjena i iznosi 50 dinara za decu i studente, s tim da deca do sedam godina ne plaćaju, dok je za odrasle cena ulaznice 100 dinara.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *