U toku prijava za foto avanturu “Kikinda kroz objektiv”

U toku prijava za foto avanturu “Kikinda kroz objektiv”

135
0
Deli

Grad Kikinda organizuje prvu foto avanturu “Kikinda kroz objektiv” 4. avgusta, kada će svi ljubitelji fotografije imati priliku da Kikindu predstave iz svoje perspektive. Gledajući kroz objektiv fotoaparata učesnici ovog događaja obići će četiri odabrane lokacije u Kikindi.

Prema najavama Olivere Marinkov iz Kancelarije za turizam učesnici prvog susreta fotografa u Kikindi prošetaće Gradskim trgom, zatim kroz Veliki park, posetiće Suvaču i Staro jezero, dok će članice Udruženja žena iz Kikinde pripremiti tradcionalna banatska jela za sve prisutne.

Prijave su još uvek u toku i traju do 16. jula. – Ovom prilikom želim da pozovem sve sugrađane koji su zainteresovani da se pridruže ovoj avanturi i zabeleže lepe fotografije našeg grada. Svako ko pošalje fotografiju imaće priliku da je izloži u okviru manifestacije Dani ludaje. Prijave možete slati na adrese turizam@kikinda.org.rs i cedomirvujanic@gmail.com – rekla je Olivera Marinkov.

Kako je fotografija kombinacija veštine, umetnosti i tehnike, ali pre svega odmor za dušu, organizaotri foto avanture izdvojili su neke od najfotogeničnijih lokacija u Kikindi.

Suvača je jedinstvni spomenik srpske arhitekture, mlin koji su pokretali konji, a izgrađen je 1899. godine. Od nekoliko desetina hiljada, preostale su svega dve suvače u Evropi – u Kikindi i Sarvašu (Mađarska).

Gradski trg je nastao, rastao i razvijao se formiranjem naselja u 18. veku, a krasi ga arhitektonska baština iz 19. i početka 20 veka. Gradski trg je oduvek bio mesto okupljanja i susreta, centralno mesto bitnih događanja, društvenih i kultirnih zbivanja Kikinde.

Gradski park “Blandaš” jedno je od omilјenih mesta Kikinđana za rekreaciju, odmor i šetnju. Manji deo parka rađen je u „francuskom stilu” i organizovan je kao „klasični parter” od oblikovanog šimšira, geometrijski sađenog, unutar kojeg su predviđeni cvetni detalјi. Preostali prostor projektovan je u „engleskom stilu” koji se odlikuje grupama stabala i pojedinačnim stablima između kojih se prostiru travnjaci.

Za vodeni kompleks Staro jezero generacije Kikinđana emotivno su vezani.  Atraktivno je i zdravo mesto za odmor, rekraciju i uživanje.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *