U toku prijavljivanje mladih Kikinđana za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”

U toku prijavljivanje mladih Kikinđana za projekat “Mladi protiv nasilja nad ženama”

97
0
Deli

Centar modernih veština (CMV) otvara mogućnost prijave za projekat “Mladi protiv nasilja prema ženama”. Projekat je namenjen srednjoškolcima iz Kikinde, Šapca, Paraćina i Beograda ali i svim drugim srednjoškolcima koji dele vrednosti ravnopravnosti i nenasilja. Zainteresovani srednjoškolci se mogu prijaviti putem popunjavanja prijave na internet stranici CMV-a www.cmv.org.rs najkasnije do 22. septembra 2019. godine.

Projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama“ se sprovodi u okviru regionalnog programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Cilj projekta je da informiše, motiviše i angažuje srednjoškolce, prvenstveno mladiće koji idu u II i III razred srednje škole, da se bore protiv nasilja prema devojkama.

U projektu će se koristiti COMBI (Communication for behavioral impact) metodologija, kojom će se uticati na promenu ponašanja mladića u vezi sa temom ženskih prava, njihovog odnosa prema devojkama, kao i njihovog angažovanja za suzbijanje nasilja prema ženama. Učesnici projekta će uz podršku mentora kreirati svoju lokalnu kampanju na temu borbe protiv nasilja prema ženama.

Projekat će pratiti SeConS grupa za razvojnu inicijativu koja će kroz ankete i fokus grupe uraditi istraživanje. Rezultati istraživanja će pomoći projektnom timu, ali i školama i lokalnim samoupravama, da uvide stavove đaka o nasilju prema ženama, vršnjačkom nasilju i drugim temama muško-ženskih odnosa u adolescentskom dobu. Projekat podržava i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *