U toku sanacija saobraćajnice u Novim Kozarcima

U toku sanacija saobraćajnice u Novim Kozarcima

293
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

U Novim Kozarcima započeta je poslednja faza na rekonstrukciji saobraćajnice u ulici Kralja Petra I na potezu prema Ruskom Selu. Radovi se realizuju na dužini od jednog kilometra, a vrednost investicije je oko 23 miliona dinara.

Kako je ova ulica centralna u selu, mnogi građani koriste je prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Dušanka Vukoman iz Novih Kozaraca vozi bicikl i kako je rekla nekoliko puta dnevno prođe kroz ulicu Kralja Petra I. – Rekonstrukcija puta će uticati mnogo na moj svakodnevni život. Bezbednije i za mene i za druge vozače sa većim vozilima, komotno idemo, slobodnije, manja je gužva – rekla je ona.

32Prilikom obilaska radova gradonačelnik Grada Kikinde Pavle Markov istakao je da pomenuto ulaganje u Kozarcima predstavlja veliku investiciju i da će njenim završetkom biti zaokružena celina u Kozarcima. – Ova deonica puta je bila u lošem stanju i na ovaj način će Kozarci dobiti jednu lepu saobraćajnicu, jedan siguran put i nešto što će krasiti samo selo. Biće u istom kvalitetu kao i dosadašnji deo puta, sa ivičnjacima i sve ono što obuhvata jedan dobar put – rekao je gradonačelnik.

Markov je ovom prilikom istakao i da je budžetom Grada za 2018. godinu predviđeno duplo veći budžet za održavanje puteva, odnosno 50 miliona dinara. – To je samo za saniranje, ne govorim pritom za sve ostale investicije. Radovi su već počeli, saniranje kolovoza, saobraćajnica u celoj Kikindi je već porkenuto i nadam se da ćemo ovim tempom nastaviti svake godine i da ćemo u nekom zamišljenom periodu zaokružiti celokupnu saobraćajnu infrastrukturu što se tiče Kikinde, naravo pritom mislim i na mesne zajendice – rekao je Markov.

Radove na sanaciji puta u ulici Kralja Petra I u Novim Kozarcima izvodi Vojput, a završetak se očekuje za dva meseca.

4

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *