Učenici Ekonomsko-trgovinske škole Kikinda večeras proslavljaju svoju maturu

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole Kikinda večeras proslavljaju svoju maturu

138
0
Deli

Maturanti kikindske Ekonomsko-trgovinske škole proslavljaju večeras svoje matursko veče, koje će dugo pamtiti kao najlepši događaj koji je obeležio završetak srednje škole, pre polaganja prijemnih ispita i upisa na željene fakultete i visoke strukovne škole.

Direktor škole, Tomislav Bartolić, izneo je ukratko svoje mišljenje o generaciji koja odlazi:

„ Generacija broji ukupno 111 maturanata. Možemo reći da ovog puta poslednji put ispraćamo profil ekonomskog tehničara, zato što se on bar po nazivu polako gasi. Imamo takođe 28 učenika smera finansijski administrator i 24 učenika kao ogledno odeljenje –  komercijalista. Posebno sam ponosan na činjenicu da u generaciji imamo i smer trogodišnji kuvar. Učenici ovog smera imali su puno prakse i međunarodnih susreta, budući da imamo saradnju sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom i Republikom Srpskom “ – ocenio je Bartolić.

Od ukupno 7 konkurenata, za đaka generacije izabrana je Milica Kozomora, učenica IV3, profila komercijalista. Ona će, povodom ovog uspeha, biti nagrađena prigodnim poklonima:

,, Jako sam srećna i ponosna što sam izabrana za đaka generacije. Moram da priznam da je saradnja sa profesorima bila izvanredna, oni su divni ljudi i prijatelji. Planiram da upišem Pravni fakultet u Beogradu i nadam se da ću jednoga dana otvoriti advokatsku kancelariju zajedno sa svojom sestrom“ – rekla je Milica.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *