Učenici osmih razreda OŠ “Žarko Zrenjanin“ iz Kikinde proslavili svoje matursko veče

Učenici osmih razreda OŠ “Žarko Zrenjanin“ iz Kikinde proslavili svoje matursko veče

428
0
Deli

Sinoć su  tradicionalno, u velikoj sali ugostiteljskog objekta ” Bela Vila“ u  Kikindi, učenici osmih razreda Osnovne škole “Žarko Zrenjanin“ iz Kikinde proslavili svoje prvo matursko veče. U samoj školi, proslavi je prethodila dodela Vukovih diploma, kao i dodela pohvalnica iz pojedinih predmeta. Za đaka generacije je Nastavničko veće škole proglasilo  učenicu VIII3 Sanju  Štetin koja je dobila laptop, a sportista generacije  je učenica Sara Škapik koja je na dar dobila digitalni fotoaparat.  Na samoj proslavi su kasnije prisustvovali učenici sva tri odeljenja osmih razreda,  direktor škole Tihomir Farkaš , učitelji ,nastavnici, psiholog i pedagog . Tako se, uz ukusnu hranu i piće, kao i pratnju muzike koju je preko razglasa puštao DJ, slavilo sve do ranih jutarnjih sati.

Inače, samoj proslavi male mature, učenicima osmih razreda ove, baš kao i ostalih škola iz cele opštine Kikinda, prethodio je Maturantski ples na gradskom trgu, a u okviru projekta “Matura 2019” već naredne nedelje će na gradskom trgu biti održana manifestacija “Raspust za sve”. Ovaj projekat koji je debitovao 17. maja, osmislila je Gradska uprava u Kikindi.

Sada učenicima osmih razreda predstoji polaganje male mature. U zavisnosti od dobijenih bodova na završnom ispitu učenici će pokušati da upišu željenu srednju školu  i tako nastave svoje dalje obrazovanje.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *