Udruženje žena “Rusko Selo” proslavilo Slavu Svetog Iliju

Udruženje žena “Rusko Selo” proslavilo Slavu Svetog Iliju

922
0
Deli

Udruženje žena “Rusko Selo” uz prigodan zabavni program proslavilo je 2. avgusta svoju slavu Svetog Iliju proroka. Uz poštovanje pravoslavnih običaja, i uz prisustvo protonamesnika Slobodana Divljakova, članice udruženja su sekle slavski kolač i uz crno vino svečano obeležili ovaj dan.

Domaćice Ruskoselskog udruženja, ugostile su i članice iz ostalih udruženja koje su došle iz okolnih mesta. Jovanka Pjevčević, predsednica Udruženja žena “Rusko Selo”, kaže da je broj gostiju premašio sva njihova očekivanja:

-U narednom periodu planiramo da se bavimo humanitarnim radom, spremne smo na saradnju sa svim ostalim  udruženjima. Do sada smo učestvovali u brojnim aktivnostima i manifestacijama, spremale smo tradicionalna jela, a istakla bih i manifestaciju “Nasuvo fest” gde su naše žene pokazale izvanredno kulinarsko umeće.Trudićemo se da kao i do sada negujemo ručni rad-da vezemo, heklamo, pletemo, a potom i da naše radove prikažemo javnosti u okviru izložbi-rekla je predsednica.

20614472_10213738124628246_1439141350_nBranka Ratić, zamenica predsednice Ruskoselskog udruženja, napomenula je da udruženje ima nameru da kupi razboj za tkanje:

-Očuvanje starih zanata je naš primarni cilj. Uskoro se očekuje grupa slikara- ikonopisaca koja bi trebalo da radi na unutrašnjosti naše Crkve, tu ćemo se kao udruženje uključiti i podržati ovaj veliki projekat koji je od kulturnog značaja za našu sredinu-rekla je Ratić.

Pored zabavnog programa, najlepši deo svečanosti bila je tombola, a mnogi gosti izrazili su oduševljenje poklonima koji su osvojeni, poput domaće torte, postolja za kolače i brojnih kuhinjskih predmete.Ruskoselsko udruženje žena za sada broji oko 30-ak aktivnih članica.

20643692_10213738140788650_740700448_nNovoformirani aktiv žena “Jedinstvo” pre nekoliko dana svečano je obeležio početak rada novog aktiva.Nada Turudija, predsednica aktiva žena “Jedinstvo”, kaže da će se aktivnosti ovog udruženja bazirati na negovanju tradicije i običaja. Nedavnim učestvovanjem na festival gulaša u “Torontalu” vredne članice napravile su gulaš,  kako kažu za medalju:

-Nastavićemo da sarađujemo i da učestvujemo u mnogim aktivnostima i drugih udruženja. Drago mi je što su se mnoga susedna udruženja odazvala našem družanju, očekujemo da ćemo nastaviti sa radom kao i do sada, pre svega humanitarnim- rekla je Turudija.

Tekst i foto: Dragana Ivanić

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *