Upriličena svečana dodela ugovora o stipendiranju studentima u Gradskoj kući

Upriličena svečana dodela ugovora o stipendiranju studentima u Gradskoj kući

230
0
Deli

U svečanoj sali Gradske kuće upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za studente sa teritorije Grada Kikinde i okolnih sela u prisustvu gradonačelnika Kikinde Pavla Markova. Od pristiglih prijava, uslove za ostvarenje stipendije postiglo je njih 68:

,,Iz godine u godinu raspisujemo konkurs kojima stipendiramo naše uspešne studente. U proteklom periodu trudili smo se, koliko je to moguće, da vodimo računa o našoj mladosti, deci i studentima koji će nadamo se, uskoro završiti svoje fakultete, i da ih uputimo koliko je važno studirati i napredovati u daljem obrazovanju. Ove godine visina stipendije je 8.500 dinara, to nije novac koji može da obezbedi nesmetano studiranje ali jeste način da vam pokažemo da vodimo računa o vama i da vas pomno pratimo.Ako već ne znate šta ćete da radite u budućnosti, a imate potrebu, slobodno možete da mi se obratite kako bismo porazgovarali o vašoj budućnosti”- rekao je  gradonačelnik Kikinde Pavle Markov okupljenim studentima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,, Ovo je već peti, jubilarni put kako dobijam stipendiju, i ujedno najverovatnije i poslednji put, pošto sam na Master studijama na FTN-u, planiram da krenem da radim u nekoj industriji u privredi, ali ukoliko bude bilo potrebe možda pređem i na neku specijalizaciju.Mislim da je važno da čovek bude srećan sa samim sobom, a onda i sa zaposlenjem. Stipendija mnogo znači za nas koji smo iz manjih gradova” – izjavio je Nikola Tepavac.

 

 

 

 

 

 

,, Na prvoj godini sam Pravnog fakulteta u Novom Sadu, i ovo mi je prvi put da sam dobio stipendiju i veoma mi znači što grad brine o svojim studentima, i prosto, drago mi je što sam u društvu najboljih iz ovog grada” – rekao je Mateja Vukmirica.

 

 

 

 

 

 

,,Studiram treću godinu srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a ovo je već druga godina kako dobijam stipendiju. Stipendija mi dosta znači, kada treba neki ispit da se plati ili dom” – zaključila je Milana Ćirić.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *