Uraganski vetar u Sajanu čupao drveće i rušio bandere i objekte

Uraganski vetar u Sajanu čupao drveće i rušio bandere i objekte

6811
0
Deli

Veliko nevreme zahvatilo je Sajan sinoć oko pola 10 i načinilo veliku štetu. Uraganski vetar lomio je zdrava stabla drveća u centru sela kod mesne zajednice, a jedno četinarsko drvo iščupao je sa korenom. Prema rečima predsednika Mesne zajednice, načinjena je šteta i na krovu zgrade Mesne zajednice Sajan koja je preduzela mere kako bi se drveće uklonilo.
DSC01446DSC01453

-Vetar je duvao svega deset minuta, ne duže i načinio štetu na nekoliko mesta. U centru i u još nekim delovima sela slomljena su čitava stabla drveća, a imamo i slučaj slomljenih bandera u dve ulice. U više domaćinstava imamo slučajeve oštećenog krova ili polupanih prozora, rekao je predsednik Mesne zajednice, Kornel Apro.

U ulici Halaji Mihalja, vetar je na pola slomio jednu banderu koja je pod inercijom srušila i susedne dve, te je ovaj deo Sajana od sinoć bez električne energije. Meštani ove ulice tvrde da se sve odigralo vrlo brzo i da sada moraju da saniraju štete na krovovima. Ekipa Elektrodistribucije već radi na zameni bandera.
DSC01467DSC01476

-To se desilo jako brzo, vetar je kod čvora pocepao drvenu banderu, a ona je dok je padala povukla i dve bandere pored nje. Ove bandere koje su ostale, nisu uspravne, vidi se da su proširile jamu u kojoj su ukopane, rekao je Toma Bajin iz Halaji Mihalj ulice.

Najneverovatniji prizor ipak smo zatekli u domaćinstvu Jolan Kabok. Kotarka sa betonskim temeljima koja se nalazi iza zadnjeg dvorišta, a koja je duga oko 30 metara, srušena je na dužini od 20 metara.
DSC01487DSC01483

-Morala sam da izađem da vidim šta se dešava. Kada sam stigla na kraj dvorišta, vetar je najjače duvao. Nisam mogla da verujem šta vidim, vetar je podigao kotarku i pomerio je napred, a kada je pala na zemlju, prednji deo se skroz raspao, ispričala nam je sedamdesetšestogodišnja Jolan Kabok koja dodaje da ovako snažan vetar nije videla u životu.

Prema utiscima meštana, nevreme nije trajalo duže od deset minuta, a zanimljivo je to da u blizini mesta gde je načinio najveću štetu, uopšte ne postoje tragovi nevremena.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *