Uručeni paketi za bebe u Gradskoj kući

Uručeni paketi za bebe u Gradskoj kući

190
0
Deli

U svečanoj sali gradske kuće, danas je upriličena dodela paketa za bebe rođene juna, jula i avgusta 2019. godine. Multifunkcionalnu stolicu i bebi opremu u vrednosti od oko 8.500 dinara dobilo je 120 beba.

-,, Mnogo nam znači ova pomoć, prvi put dobijamo ovaj bebi paket, za svaku pohvalu lokalne samouprave što brine o našoj deci” – rekla je Mirjana Radivojiša, majka četvoro ipo mesečnog Mateja.

-,, Drugi put dobijamo ovaj paketić od lokalne samouprave. Veoma smo zadovoljni poklonom od grada, pogotovo multifunkcionalnom stolicom, kući imamo još jednu” – rekla je Zorica Novak, majka Lune Milosav.

Predsednica Skupštine grada Stanislava Hrnjak, izjavila je da je svečana sala gradske kuće sa dolaskom naših najmlađih sugrađana pretvorena u najlepši ambijent:

-,, Upriličili smo dodelu 120 paketa, uz multifunkcionalnu stolicu zaista mislim da je ovo jedan lep gest i podrška roditeljima, a po njihovim reakcijama vidim da su i oni veoma zadovoljni. Ove godine smo izdvojili nešto više od 4 miliona dinara, u  prethodnim godinama je to negde bilo oko 3 miliona dinara, što znači da rastemo polako, ali sigurno. Važno nam je da roditelji prepoznaju, da su podrške kroz mere populacione poliitike ozbilje i temeljne i da u okvirima lokalne samouprave uvek napreduju i rastu. Pored toga što obraćamo pažnju na prvorođenčad i drugorođene bebe, zaposlenim porodiljama lokalna samouprava izdvaja 60.000 dinara, po deset hiljada dinara mesečno, šest meseci, za prvorođeno dete, majke dobijaju 30.000 dinara jednokratnu pomoć, a roditelji koji su korisnici dečijeg dodatka njihova deca ostvaruju povlašćene cene u Predškolskoj ustanovi, isto kao što se i boravak za treće i četvrto dete  u PU praktično ne naplaćuje. Kada stasaju malo i postanu đaci prvaci, onda ih mi i tada nagradimo poklonima. Takođe nam srednjoškolci imaju besplatan prevoz, čija je vrednost investicije na godišnjem nivou 37 miliona dinara, a studentima regresiramo put sa 40%. Mislim da je vrlo važno da u svim nivoima odrastanja, ali i školovanja, lokalna samouprava bude partner roditeljima i mi se trudimo da postignemo najbolje moguće, i iskreno se nadam da su i roditelji to prepoznali na pravi način i mi ćemo je i dalje negovati i nadograđivati u nastupajućem vremenu”– izjavila je Hrnjak.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *