Uspeh polaznika kikindskog Centra za talente na Republičkom takmičenju

Uspeh polaznika kikindskog Centra za talente na Republičkom takmičenju

188
0
Deli

Na Republičkom takmičenju talenata, održanom u Čačku, osmoro polaznika Regionalnog centra za talente “Dušan Vasiljev” osvojilo je neku od nagrada. Ostvareni uspeh predstavlja do sada najbolji rezultat kikindskog Centra na državnom nivou uz dva puta više osvojenih nagrada u odnosu na prethodnu godinu.

Tijana Karić, učenica Osnovne škole “Sveti Sava” osvojila je prvo mesto iz oblasti hemije. Učenici Gimnazije “Dušan Vasiljev” Gordana Kežić, Marko Ludaić, Ljiljana Ivanković i Jovana Zarić bili su trećeplasirani iz oblasti psihologije. Gimnazijalci Jovana Rudan i Milan Stepanov, kao i učenica SSŠ “Miloš Crnjanski” Andreja Dokić osvojili su treće nagrade za najbolje radove u državi iz oblasti geografije.

Nagrađeni učenici pripemali su se za takmičenje uz mentorstvo Jelene Dragoljević iz oblasti hemije, Sanje Mrakić iz oblasti psihologije, dok su se talentovani za geografiju pripremali uz mentorstvo Jasne Tomašev i Budimira Đukičina.

Zbog ostvarenih rezultata, Ljiljana Ivanković i Gordana Kežić biće oslobođene polaganja prijemnog ispita na katedrama za psihologiju, a kikindski Centar je jedini u Srbiji čiji su polaznici ostvarili plasman iz oblasti psihologije na republičkom nivou. Marko Ludaić, takođe nagrađen iz oblasti psihologije, jeste treći polaznik Centra u njegovoj trogodišnjoj istoriji koji je proglašen učenikom generacije u Gimnaziji, nakon Jovane Ivetić i Dunje Duvnjak.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *