Uspešan start nove sezone : “Grindeksovci” savladali beogradski “Partizan“

Uspešan start nove sezone : “Grindeksovci” savladali beogradski “Partizan“

235
0
Deli

U okviru utakmice prvog kola prvenstva ARKUS muške rukometne lige, kikindski klub “Kikinda Grindex“ je na domaćem terenu uspeo da savlada beogradski “Partizan“ rezultatom 23:20. U veoma uzbudljivoj utakmici odigranoj u prepunoj hali SC “Jezero“, ekipa “Kikinda Grindex“ je nadigrala jedan od dva najtrofejnija sportska imena u Srbiji i zasluženo slavila pobedu. Iako je utakmicu odigrala 6 minuta duže sa igračem manje, kikindska ekipa imala je blagu rezultatsku prednost gotovo tokom čitave utakmice, što potvrđuje i rezultat na poluvremenu –  11:9. Za igrača utakmice proglašen je Slavko Miškov, golman kikindskog kluba,  koji je maestralnim odbranama više nego zaslužan za pobedu domaćina. Milan Lisica postigao je ukupno 7 golova, Milan Potpara četiri, dok su po tri gola postigli Stanimir Komarek i Nikola Vrgović. Milan Pavlov i Nenad Trumbetaš dva puta su zatresli mrežu, a po jedan gol dali su Aleksandar Kurteš i Nemanja Dukatarov.

– „ Čestitao bih ekipi “Partizana“ na kvalitetnoj igri bez obzira što su promašili dosta zicera. Ekipa “Partizana“ je pokazala da ima potencijal i da nije nimalo naivan protivnik. Upozoravao sam svoje igrače da je svaka prva utakmica najteža i da se nijedan protivnik ne sme potceniti. I kod kikindske ekipe je bilo dosta tehničkih grešaka i promašaja i mogli smo mnogo mirnije da završimo utakmicu, bez previše stresa i trošenja igrača. Zahvalio bih se publici na podršci u ovolikom broju. Nadam se da će nas i dalje pratiti i da će prepoznati naš rad i kvalitet. Mislim da smo na dobrom putu da kreiramo još bolju igru i da ostavimo neki ozbiljniji trag u srpskom rukometu“ –  izjavio je Goran Kurteš, trener ekipe “Kikinda Grindex“.

– „ Čestitke igračima „Partizana“ na dobro odigranoj utakmici. Početak je prvenstva, i očekivalo se da će biti više grešaka i sa njihove i sa naše strane, što pokazuje i rezultat, koji je manji nego očekivan, s obzirom na broj tehničkih grešaka. Stegnuti smo bili na početku utakmice, a sredinom drugog poluvremena polako smo preuzimali inicijativu. Hvala mnogo publici na podršci, i sretno dalje ekipi “Partizana“ – rekao je Mirko Kenjalo, kapiten kikindskog tima.

Pobedom sa 3 gola razlike i prva dva vredna uknjižena boda na samom startu sezone, “Kikinda Grindex“ i njeni navijači mogu da budu i više nego zadovoljni. Na sledećoj utakmici, u okviru drugog kola ARKUS muške rukometne lige, kikindska ekipa gostuje u Kostolcu. U pitanju je duel sa  iskusnom ekipom “Rudar“, te se očekuje još jedan veoma uzbudljiva utakmica.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *