Uspešna završnica fudbalskog kampa ,, Sport za sve – sport dostupan svima”

Uspešna završnica fudbalskog kampa ,, Sport za sve – sport dostupan svima”

152
0
Deli

U sportskoj organizaciji kluba “Vukobrat 25″ proteklih 11 dana na terenima OFK ,,Kikinda 1909″ organizovan je besplatan fudbalski kamp za decu uzrasta od 6 do 12 godina uz podršku Grada Kikinde i OFK ,,Kikinda 1909”. Treninge su vodili Marko Vukobrat, Vladimir Kitanović i Nebojša Đukić.  Ciljevi kampa ogledali su se u podizanju svesti o važnosti sporta i zdravih stilova života, stvaranju jednakih uslova za bavljenje sportom za sve, nezavisno od materijalnog stanja porodice i upravo organizacija ovog kampa odgovorila je na adekvatan način na  goruću potrebu za bavljenje sportom kod dece koja nemaju sredstva za bavljenje istim u lokalnoj zajednici.

 ,, Čestitao bih organizatorima ovog kampa, jer svako bavljenje talentovanom i darovitom decom zaslužuje maksimalan respekt i poštovanje. Na ovakav način se ostvaraju opšti ciljevi, a to je da se promoviše zdrav način života, usvajanje zdravih stilova života, ali i da se podigne svest o značaju bavljenja sportom uopšte, posebno u mlađim kategorijama” – naveo je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća.

,, Kamp je imao 52 učesnika iz kikindske opštine, a osnovna ideja kampa bila je da se okupe deca uzrasta od 6 do 12 godina  koja ne mogu da priušte sebi mesečno plaćanje treninga da kroz ovaj kamp vide i upoznaju bolje fudbal  da ih ne ograničavamo ni u jednom smislu, već da im pružimo kvalitetne treninge. Za dve nedelje imali smo sedam treninga koji je uključivao i rad sa fudbalerima i golmanima. Cilj nam je da sva deca iz svih slojeva društva budu okupljena na jednom mestu, da se druže i da se osećaju prihvaćenim, i nadam se da smo u tome i uspeli” – izjavio je golman i trener Marko Vukobrat.

,, Bilo mi je jako lepo u kampu, naučili smo zaista mnogo toga, da mnogo bolje triblamo a i da igramo fudbal. Upoznao sam dosta  drugara sa kojima ću, sigurno nastaviti i dalje da igram fudbal” – izjavio je Stiven Lakatoš.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *