Usvojen budžet grada Kikinde

Usvojen budžet grada Kikinde

265
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Budžet grada Kikinde za 2019. godinu iznosi skoro 2,7 milijarde dinara, potvrdili su odbornici na poslednje održanoj sednici lokalnog parlamenta. Kako su okarakterisali odbornici vladajuće većine, budžet je ekonomski razvojan, socijalno odgovoran i izbalansiran.

Obrazlažući planirane rashode za narednu godinu, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov rekao je da će biti nastavljeni započeti kapitalni projekti, rekonstrukcija i održavanje niza objekata komunalne infrastrukture, uvećanje plata i dostizanje višeg proseka plata u Kikindi, ulaganje u mesne zajednice, poljoprivredu, kulturu. – Gledajući višegodišnji rast u svim ovim oblastima nismo imali lak zadatak da pomirimo sve interese, ali na kraju smo uspeli i predlog budžeta je uspeo da zadrži visoku formu izbalansiranog i ekonomski razvojnog. Predlog koji je na dnevnom redu jeste restriktivniji od ambicioniznih planova koje imamo i u slučaju da obezbedimo načine finansiranja može biti ispravljen, pa već sada želim i da najavim da je vrlo brzo moguć i rebalnas koji bi doneo dodatne investicije i pomeranja na više – rekao je Markov.

Budžetom je planiran nastavak izgradnje fabrike vode, centralne gradske pijace, udeo u rekonstrukciji Opšte bolnice Kikinda, međunarodonog graničnog prelaza Nakovo-Lunga, fekalne kanalizacije sliva Šumice i sela, kao i završetak projektne dokumentacije ostalih slivova. Potom, planirana su ulaganja u atmosferske kanalizacije sa novom mrežom, nastavak izgradnje foajea Narodnog pozorišta, rekonstrukcija Sportskog centra “Jezero”, izgradnja putne infrastrukture, rekonstrukcija vrtića, osnovnih i srednjih škola i drugo.

Foto: Čedomir Vujanić

Protiv usvajanja predloženog bužeta bio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji je bio jedini predstavik opozicije na sednici. Ujedinjena opozicija “Odbranimo Kikindu” bojkotovala je sednicu zbog, kako su objasnili pokušaja da skrenu pažnju vlasti da posluša i ljude koji drugačije misle.

Na sednici Skupštine, odbornici su usvojili i predložene programe poslovanja javnih preduzeća “Toplana”, “Kikinda” i “Autoprevoz”, potom je data saglasnost na Statut PU “Dragoljub Udicki”. Izglasan je i Plan kapitalnih ulaganja od 2019. do 2021. godine, kao i četvorogodišnja Strategija razvoja socijalne zaštite i drugo.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *