Usvojen izveštaj o devetomesečnom izvršenju gradskog budžeta

Usvojen izveštaj o devetomesečnom izvršenju gradskog budžeta

157
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Konsolidovan izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada Kikinde u periodu januar-septembar 2018. godine usvojen je na današnjoj sednici Skupštine grada Kikinde. Za prvih devet meseci prihodi, primanja i preneta sredstva realizovana su u iznosu od 62,8 odsto, dok je realizovano 60,12 odsto od ukupno planiranog rashoda. Zbog namenskih sredstava drugog nivoa vlasti planirani budžet je uvećan i sada iznosi dve milijarde 909 miliona dinara.

Kako je objasnila sekretarka Sekretarijata za finansije Snežana Kovačević deo sredstava koji je planiran po osnovu rešenja od drugog nivoa vlasti izvršava se sukcesivno tek po fakturisanom i od strane nadzora overenom iznosu izvršenja radova. – Za devet meseci  2018. godine nije izvršen iznos od 100 miliona dinara najvećim dleom za rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnju gradske pijace koje nam je odobrila Uprava za kapitalna ulaganja APV – objasnila je ona.

Kako je navedeno u Izveštaju, nominalno najveći prihod ostvaren je od poreza na zarade u iznosu od 528 miliona dinara, odnosno 744,36 odsto u odnosu na plan. Nominalno najveće ostvarenje rashoda i izdataka realizovano je u okviru programa 15, koji čini lokalna samouprava u ukupnom iznosu od 337 miliona dinara, odnosno 66,23 odsto u odnosu na planirani iznos sredstava. U okviru tog programa realizuju se rashodi i izdaci za Gradsku upravu, Centar za stručno usavršavanje, mesne zajednice po osnovu budžetskih sredstava i sredstava samodoprinosa, tekuću i stalnu budžetsku rezervu i drugo. Redovno funkcionisanje mesnih zajendica iz budžeta realizovano je preko 76 odsto.

Programi koji procentualno imaju veće ostvarenje rashoda su lokalno-ekonomski razvoj, osnovno i srednje obrazovanje i socijalna zaštita sa iznosima u rasponu od 65 do 75 odsto.

Na današnjoj sednici usvojene su izmene i dopune programa poslovanja javnih preduzeća „Kikinda“ i „Autorevoz“, a kako je istekao mandat sadašnjim direktorima JP „Toplana“ i „Autorevoz“ doneta je odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor novih. Pored toga, doneta je i odluka o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrada, postupku dodele sredstava, procentu učešća i uslovima pod kojim grad Kikinda učestvuje u finansiranju aktivnosti održavanja i drugo.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *