Slavni odbojkaš Vanja Grbić u Kikindi poručio : ,, Borim se...

Slavni odbojkaš Vanja Grbić u Kikindi poručio : ,, Borim se za dečiji osmeh “

405
0
Deli

U organizaciji odbojkaškog kluba “KI-0230″ danas je u sportskoj hali ,,Jezero”  upriličena velika sportska manifestacija za oko 200 odbojkašica i sve ljubitelje sporta  ,,Pokazni trening odbojke”  proslavljenog, legendardnog odbojkaša Vladimira Vanje Grbića. Manifestacija ima za cilj da odbojkašicama i svim sugrađanima ukaže na značaj sporta i zdravlja, popularnost odbojke i promocija internacionalnog odbojkaškog kampa. Prilikom obraćanja odbojkašicama legendardni Vanja je rekao:

,, Vidim da ste svi mnogo  nasmejani. Kada počne trening, taj smeh će polako da se uveća, neće da nestane. Ja radim tako da bi se smeh uvećavao” – rekao je Vanja.

 

 

 

Nakon otvaranja i motivacionog govora odbojkaša Vladimira Grbića, njegov stručni tim zajedno sa odbojkašicama OK ,,Ki-0230″ prezentovao je javni čas odbojke:

,,Ovo je javni čas odbojke gde bi suštinski trebali da prođemo ono  što sam ja do sada radio, budući da radim sa decom.To je pre svega usvajanje ne samo odbojkaške tehnike, već originalan način kako da deci napravite transfer onoga što suštinski želite da ih naučite, u današnje vreme gde je njima zbog tehnologija koje su im na raspolaganju dostupnim informacijama, vrlo kratko se zadržavaju na određenom segmentu. Trener kao trener – kao animator više nego stručan trener u svom sportu, jer sada sport postaje sredstvo za dečije zdravlje, a mnogo manje za sport sam po sebi, jer upravo na taj način sport će dati upravo onu specifičnu težinu koju bi on morao da ima,a to je pre svega zdravstvena komponenta. Jedini način jeste da decu animiramo,ne bi li njima bilo i interesatno kako bi vremenom shvatili značaj fizičke aktivnosti, odnosno da na pravilan,pedagoški način pristupimo deci tako da oni kroz igru zavole sport i nauče sve ono što sport suštinski može da im da. Obožavam da radim sa decom i ovo je za mene praznik za oči. Trudim se da se borim za dečiji osmeh” – rekao je slavni odbojkaš. Pored prezentacije javnog časa odbojke, u okviru odbojkaškog kampa Vanje Grbića rađena su i osnovna testiranja – ortopedska testiranja sa Banjičke ortopedije, kompletna motorička testiranja katedre Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i specifični odbojkaški i psihološki  testovi:

,,U Kikindi zaista prisustvujemo jednom jedinstvenom događaju kako u odbojkaškom, tako i u sportskom svetu uopšte. Velika nam je čast što nam je u gostima danas legendarni odbojkaš Vanja Grbić koji je zaista pripremio jednu pravu,lepu sportsku manifestaciju za naše odbojkašice i naravno svu publiku. Pored odbojkaškog dela takmičenja, devojčice su imale mogućnost da prisustvuju motivacionom govoru Vanje Grbića o sportu, razvoju, zdravlju i prevenciji, a nakon toga nekoliko devojčica po određenim kategorijama su motorički testirane što će Vanja dalje pomoći u naučnom radu sa decom u odbojci i sportu.Onaj zanimljivi deo jeste za najmlađe koji će imati zanimljiva takmičenja, poligone, nadmetanja i sam dolazak jedne ovakve veličine u naš grad, jeste velika prilika za devojčice koje se bave sportom” – rekla je Tamara Radlović, trener odbojkaškog kluba “KI 0230”.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Focus Media Pro

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *