Veče folklora: KUD „Mokrin“ nastupio u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi

Veče folklora: KUD „Mokrin“ nastupio u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi

107
0
Deli

Još jedno veče u okviru „Kikindskog leta“ obeležilo je nastup Kulturno-umetničkog društva „Mokrin“ u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi kada je nastupilo 50-ak, od ukupno oko 150 članova, koliko broji KUD „Mokrin“, a u svom sastavu broji osobe gotovo svih uzrasta  – od petogodišnjih mališana koji pohađaju folkorno zabavište, do osoba starijih generacija koji su i dalje stalni članovi KUD-a.

 „ Pokušali smo  da predstavimo sve ono što čini KUD „Mokrin“. Pored tamburaškog orkestra, ženskih pevačkih grupa u 3 uzrasta, kikindskoj publici se predstavila i školica folklora i izvođački ansambl koji je ustvari nosioc KUD-a „Mokrin“. Jedno od najznačajnijih priznanja koje meni lično znači je uspeh sa školicom folkora koji su osvojili drugo mesto na Vojvođanskoj smotri folklora. Naš osnovni cilj je da očuvamo banatsku tradiciju i veći deo našeg programa večeras je bio posvećen Vojvodini i Banatu. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv Grada Kikinde da nastupimo večeras, a i u budućnosti ćemo se odazvati kada bude prilike“, obrazložio je Igor Bilić, umetnički rukovodilac igračkih ansambala KUD-a „Mokrin“.

Kulturno-umetničko društvo u Mokrinu osnovano je davne 1984. godine, kada je snimana emisija „Znanje-imanje“ upravo u ovom mestu. Tada je KUD nosio naziv „Rade Trnić“. Godine 2007. ime društva je promenjeno i od tada nosi naziv KUD „Mokrin“.

U KUD-u „Mokrin“ sam već  5 godina. Folkor je stvarno zabavan, putujemo na razna mesta, a sam folklor je dobar čak i za kondiciju, poput nekih sportova. Ove godine smo nastupali uglavnom u Mokrinu i u Kikindi“, rekao je jedanaestogodišnji Stevan Koščica, član KUD „Mokrin“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *