Veče u čast velikanu Dušanu Vasiljevu : gimnazijalci održali Svečanu akademiju

Veče u čast velikanu Dušanu Vasiljevu : gimnazijalci održali Svečanu akademiju

214
0
Deli

Na 161 godišnjicu od osnivanja Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” u Kikindi, đaci su prigodnim programom pred punom salom Narodnog pozorišta u Kikindi obeležili Dan škole:

 

 

 

 

 

,, Ovo je veče koje smo posvetili velikom piscu i stvaraocu a pre svega našem sugrađaninu Dušanu Vasiljevu u okviru koje je i 26 učenika plaketaša nagrađeno za njihov uspešan rad kroz četiri godine školovanja u gimnaziji. Sutra uveče, u isto vreme odigraće se predstava, odnosno mjuzikl ,,Od autotjuna do opere” koji su pripremili učenici naše škole, zajedno sa profesoricom Snežanom Zamurović”– rekla je diretorica Gimnazije ,,Dušan Vasiljev” Mirjana Dražić.

 

Događaju je ispred gradske uprave prisustvovala i Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika koja je rekla da je joj je najlepši osećaj kada vidi da škole slave svoj dan:

,, Izrazila bih svoje zadovoljstvo što se uopšte nalazim ovde, na proslavi dana naše najstarije srednjoškolske ustanove u našem gradu a rekla bih i šire . Gimnazija ,,Dušan Vasiljev” je vremenom pokazala da ima kvalitet obrazovanja i ona to neguje više od veka i po. Profesori i đaci, a neki od tih đaka su sada profesori u ovoj školi, uvek su bili najbolji u svom poslu i u svojoj želji da se dalje usavršavaju i da postignu još više. Duboko verujem da će u vremenu koje dolazi se pokazati ono što je i u prethodnih 16 decenija, a to je da Kikinda ima ustanovu sa kojom se može ponositi” – rekla je Srdić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *