Velika zainteresovanost Kikinđana za rad u kompaniji „Drekslmajer“

Velika zainteresovanost Kikinđana za rad u kompaniji „Drekslmajer“

522
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Predstavnici nemačke kompanije “Drekslmajer”, koja ima svoj pogon u Zrenjaninu, održali su informativni razgovor sa Kikinđanima zainteresovanim za rad u njihovoj firmi danas, 26. juna. Oko 400 sugrađana ovom prilikom došlo je da preda svoje radne biografije i sazna više o mogućnostima koje nudi ova kompanija.

Kikinđanin Branko (33) nedavno je ostao bez posla, te je odlučio da konkuriše za posao u “Drekslmajeru”. – Čuo sam da je dobra kompanija i da dobro posluju u našem regionu, ako ne i najbolje u ovom polju. Nije loše da se prijavim, a put mi neće predstavljati problem. Ko zna, ako ima nas dosta zainteresovanih možda otvore pogon i ovde – rekao je on.

Kompanija “Drekslmajer” posluje u Srbiji od 2007. godine i trenutno zapošljava više od 5.500 ljudi. U zrenjaninskom pogonu ove kompanije proizviode se kablovski setovi za premium proizvođače u automobilskoj industriji.

Prema rečima Jasmine Krecul Reljin, specijaliste za komunikaciju u “Drekslmajeru”, otvoren je konkurs za radno mesto u proizvodnji, a besplatan prevoz za zaposlene sa teritorije Kikinde biće obezbeđen od 1. jula. – Kod nas je konkurs za proizvodnju često otvoren zato što dobijamo nove projekte i širimo se. Uskoro će biti završena i izgradnja četvrte proizvodne hale, tako da potreba za dobrim i kvalitetnim radnicima uvek postoji. Veliko je bilo interesovanje vaših sugrađana iz Kikinde koji su nam slali CV-jeve i bez da je konkurs bio otvoren, pa smo zato rešili da dođemo i ponudimo i Kikinđanima posao. Krećemo od jednog autobusa po smeni, ali naravno zavisi od interesovanja – rekla je ona.

Pored besplatnog autobuskog prevoza do radnog mesta, kompnanija svojim zapsolenima, prema rečima Krecul Reljin, nudi i redovnu isplatu zarada, plaćene prekovremene sate, rad vikednom, rad praznicima, topli obrok, bonus prisutnosti i učinka, ali i plaćen minuli rad za sve godine staža upisane u knjižicu, a ne samo godine staža provedene u kompaniji “Drekslmajer”.  – Tako da nudimo plate koje su u ovom trenutku iznad proseka u ovom regionu ili prosečne u ovom regionu, ali ono što je najznačajnije jeste sigurnost. Mi smo počeli sa 800 zaposlenih a danas imamo više od 5500. Kod nas je situacija da očevi i majke donose CV-jeve svoje dece, tako da nam je to garant da smo dobar poslodavac čim roditelji žele da im se i deca zaposle kod nas – rekla je Krecul Reljin.

Prethodno radno iskustvo u ovoj industriji nije preduslov za dobijanje posla u kompaniji „Drekslmajer“. Novozaposleni u ovoj firmi prolaze obuke za rad, prvo teorijske, a potom i praktične, a nakon toga su dostupni i različiti treninzi i radionice za usavršavanje.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *