Streetvolleyball turnir okupio oko 600 dece na gradskom trgu

Streetvolleyball turnir okupio oko 600 dece na gradskom trgu

206
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Turnir u odbojci ”Streetvolleyball” danas je okupio oko 600 dece iz desetak vojvođanskih klubova na gradskom trgu. Dečaci i devojčice takmičili su se u tri kategorije, a najbolje plasirane ekipe sa turnira će pored lepih uspomena sa sobom poneti pehare i medalje.

Domaćin ovog sportskog događaja je Muški odbojkaški klub “Kikinda”, a turnir je organizovan u okvru “Turnira kroz Vojvodinu”. Kako je rekao trener MOK “Kikinda” Milan Radosavčev drago mu je što su uspeli ovoliki broj dece da okupe na jednom mestu. – Najvažnije da deca budu nasmejana, srećna što su ovde, što se igraju, osvoje neku medalju, druže se i upoznaju. To je cilj svega ovoga. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicionaln i da ćemo se i narednih godina družiti ovako – rekao je Radosavčev.

Odbojkaški spektakl na gradskom trgu u Kikindi otvorio je Vasa Mijić, osvajač zlatne medalje na olimpijskim igrama. On je, kako je rekao, pozitivno izneneđaen brojem dece koja učestvuju. – Ovakvi turnir održavaju se već dugi niz godina u celoj Srbiji, ali je to u Vojvodini izraženije i Kikinda je jedan od veoma dobrih domaćina. Posebno mi je drago kada vidim da se na ovako jednom mestu okupi veliki broj dece, koja se pre svega, druže i igraju. Ne mogu svi biti ni vrhunski odbojkaši, ni sportisti, ali jedan ovako lepo proveden dan ostaviće utisak na decu za ceo život – rekao je Mijić.

Grad Kikinda podržao je ovaj događaja, a kako je rekao član Gradskog veća Miodrag Bulajić, pored toga što je obaveza, Gradu je i veliko zadovoljstvo da afirmiše promociju sporta. – Naš najvažniji zadatak kao Gradske uprave, zajedno sa roditeljima i sportskim radnicima, je da motivišemo, podstaknemo što veći broj dece da se uključi u sportske aktivnosti, usvoje zdrave životne navike, ali kasnije da se aktivno i kontinuirano bave sportom – rekao je Bulajić.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *