Vojska Srbije promovisana u Novom Kneževcu

Vojska Srbije promovisana u Novom Kneževcu

215
0
Deli

Građani Novog Kneževca, mahom oni najmlađi imali su priliku da se bliže upoznaju sa radom i opremom Vojske Srbije, ali i da saznaju više o ovom pozivu, kao i na koji način mogu da postanu vojnici. Prilikom promovisanja Vojske, Novokneževčanima su se predstavili pripadnici Prve brigade Kopnene vojske, koji su prikazali deo pešadisjke i deo jedinice veze i artiljerije.

Na čelu sa kapetanom Komande Brigade iz Novog Sada Goranom Marjanovićem, u Novom Kneževcu je ukupno boravilo 25 oficira, podoficira i vojnika. – Predstavljamo vojsku u gradovima širom Srbije i pozivamo srednjoškolce i malo zrelije građane da se prijave za vojnu službu. Vojnika je svakog dana sve više i više, a konkurs je stalno otvoren, tako da zainteresovani građani mogu da se prijave u najbližem vojnom odseku. Nešto što nedostaje ovoj državi je vraćanje redovnog vojnog roka – rekao je kapetan Marjanović.

U Novom Kneževcu je prezentovano i vozilo „Oganj“ kalibra 128 milimetara, čiji je domet 26 kilometara, kao i vozilo veze i transportni kamioni.

Promocija zaposlenih i opreme predstavlja redovnu aktivnost Vojske Srbije koja se organizuje u mnogim opštinama i gradovima. U Novom Kneževcu organizovano je po prvi put, objasnio je predsednik Opštine Radovan Uverić. – Cilj promocije je da se Vojska Srbije približi građanima i deci, da osetimo prisustvo vojske i države. Znamo da u Srbiji vojska ima dugu tradiciju i da srpski narod voli vojsku. To bi trebalo tako da ostane i u budućnosti. Vojska je tu da čuva državu, a deca i građani treba da znaju da su vojnici obični ljudi i da imaju poverenje u vojsku – rekao je Uverić.

Prema rečima načelnika Severnobanastkog upravnog okruga Nikole Lukača, u Novom Kneževcu je viđeno na delu ono što je država Srbija zacrtala u prethodnom period, odnosno da sve institucije države budu okrenute građanima. – Ono što je izuzetno značajno je da je ovo samo još jedna u nizu akcija Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i naravno Prve brigade kopnene vojske, sa kojim Severnobanatski okrug ima fenomenalnu saradnju. Vojska se  približava građanima Opštine i za njih predstavlja stabilnost i sigurnost u državi – rekao je Lukač.

Promociji su, između ostalih, prisustvovali načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač, predsednik Opštine dr Radovan Uverić, članica Opštinskog veća Aleksandra Ranković, brojni građani, kao i osnovci, srednjoškolci i deca iz Predškolske ustanove „Srećno dete“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *