Za rekonstrukciju fasade Osnovne škole “Jovan Popović“ uloženo 2,2 miliona dinara

Za rekonstrukciju fasade Osnovne škole “Jovan Popović“ uloženo 2,2 miliona dinara

68
0
Deli

Ovih dana u toku su radovi na rekonstrukciji fasade Osnovne škole ,,Jovan Popović“. Škola datira još iz 1950. godine i ovo su ujedno i prvi ozbiljniji radovi na sanaciji zgrade. Rekonstrukcija fasade Osnovne škole “Jovan Popović“, koju pohađa 336 učenika, vrši se već treću godinu za redom. Ukupna novčana vrednost ovogodišnjih radova  iznosi 2,2 miliona dinara i finansira se iz lokalnog budžeta. Prva faza sanacija zgrade, koja je bila obavljena pre dve godine, finansirana je od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, dok je druga, prošlogodišnja faza finansirana takođe iz lokalnog budžeta.

 „Grad Kikinda finansira rekonstrukciju Osnovne škole ,,Jovan Popović“. Od samog početka, plan je bio da se celokupna škola rekonstruiše, uvažavajući činjenicu da je bila u veoma lošem stanju. Na neki način ova škola i celokupan ovaj kraj bio je zaboravljen. Škola je nešto što je veoma važno i nešto što predstavlja važnu ustanovu ovog dela grada i iz tog razloga dolazimo do završne faze celokupne reknostrukcije. Što se tiče učenika koji idu u ovu školu imaće jednu daleko kvalitetniju školu koju će moći da pohađaju i da svoje vreme provode i van školskih aktivnosti“ –  izjavio je gradonačelnik grada Kikinde Pavle Markov.

„Ovo nije prvo ulaganje lokalne samouprave u našu staru školu. Čini mi se kao da nekako godinama bili zaboravljeni, tako da jedno prvo veliko ulaganje jeste bila sanacija našeg dvorišta.Ono što predstavlja neki budući problem, i tematika za pregovore jeste sanacija krova sale za fizičko vaspitanje, koji je u lošem stanju i prokišnjava. U razgovoru sa gradonačelnikom i zamenicom gradonačelnika pokušaćemo da iznađemo neka sredstva da i taj posao odradimo, i ja mislim da će tada naša škola biti kompletno renovirana “  izjavila je Jelena Krvopić, direktorica Osnovne škole „Jovan Popović“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *