Za rekonstrukciju vrtića ,,Plavi čuperak” izdvojeno 14 miliona dinara

Za rekonstrukciju vrtića ,,Plavi čuperak” izdvojeno 14 miliona dinara

163
0
Deli

U okviru letnjih radova na objektima PU „Dragoljub Udicki“ ovih dana je u toku rekonstrukcija vrtića „Plavi Čuperak“. U pitanju je renoviranje kompletne infrastrukture objekta što obuhvata rad na poboljšanju kvaliteta vodoinstalacije, elektroinstalacije, toaleta, kuhinje, podova. Radovi bi trebali da budu završeni u roku od narednih mesec dana, a za kompletnu rekonstrukciju  vrtića „Plavi Čuperak“ gradski budžet je izdvojio 14 miliona dinara:

Izrazio bih posebno zadovoljstvo što smo došli na nivo da možemo ovako nešto da predstavimo za narednu jesen i što ćemo moći našoj deci da pružimo kvalitetnije uslova za boravak u vrtiću „Plavi Čuperak“. Kvalitet usluga Predškolske ustanove diže se na daleko viši nivo i roditelji to prepoznaju, te su voljni da koriste usluge Predškolske ustanove. Vrtić „Plavi Čuperak“ i sama Predškolska ustanova koristi u svrhu toga da, uvažavajući njegov kvalitet i veličinu, primi sve goste i smatram da Kikinda može da se diči određenim standardom koji mnogi drugi gradovi nemaju“ – izjavio je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Vrtić „Plavi Čuperak“ je generalno jedan od najvećih objekata koji Predškolska ustanova ima. Ovaj vrtić je najčešći domaćin svim gostima sa strane i jedan od nosioca „četvorke“ , najviše ocene Ministarstva prosvete eksterne kontrole, koju smo imali pre godinu dana. U ovom vrtiću se realizuje najviše projekata, promoviše rad vaspitača iz razloga što je i najveći. Moram da napomenem da je podrška Gradske uprave svakako uvek dobrodošla, a ovo je samo još jedna od situacija koja govori koliko Gradska uprava misli na svoje najmlađe“, izjavila je Svetlana Milić, direktorica PU „Dragoljub Udicki“ .

U ovom vrtiću radi i živi već 15 godina i dečiji hor „Čuperak“ , koji takođe promoviše svoj rad ovde, a mnoge televizije nacionalne frekvencije su često gosti ovog objekta.

Vrtić „Plavi Čuperak“ ima oko 200 dece i 10 vaspitnih grupa od kojih su 3 jaslene. Kompletna Predškolska ustanova broji oko 1500 mališana, koji borave u ukupno 18 objekata, 9 u gradu i 9 na selima.

Nakon renoviranja „Plavog Čuperka“ prioritet za rekonstrukciju je vrtić „Pčelica“ koji je u dosta lošem stanju. Već postoji dogovor sa Gradskom upravom da u nekom narednom periodu poboljšamo stanje ovog vrtića. U Iđošu i Ruskom Selu ne postoje vrtići kao posebni objekti. U Iđošu koristimo prostor škole, a u Ruskom Selu prostor Mesne zajednice i preka je potreba da se u ovim mestima izgrade novi vrtići, i da tamošnjoj deci obezbedimo jednako dobre uslove kao i ovde“ dodala je Milić.

Ove godine PU “Dragoljub Udicki”  proslavlja jubilej od 65 godina postojanja, dok je za polazak u vrtić  prijavljeno preko 200 mališana. Tokom leta biće dežuran vrtić „Kolibri“.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *