Za uređenje kanalske mreže više od 45 miliona dinara

Za uređenje kanalske mreže više od 45 miliona dinara

310
0
Deli
Foto: Čedomir Vujanić

Radovi na pojačanom održavanju kanalske mreže na teritoriji grada Kikinde po programu iz 2017. godine privode se kraju. Od postojećih oko 1000 kilometara kanalske mreže na teritoriji grada, programom je obuhvaćeno izmuljavanju više od 40 kilometara. Sredstva za ovu namenu, u visini od oko 45 miliona dinara, obezbeđena su iz budžeta Grada Kikinde i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

CDA_5253-w1024Radove na poboljšavanju protočnosti kanalske mreže izvodi vodoprivredno preduzeće Gornji Banat. Kako je rekao Mikan Radovan, rukovodilac sektora za vodoprivredu u ovom preduzeću, funkionisanje kanalske mreže je trenutno na zadovoljavajućem nivou. – Jasno je da cela dužina ne može u jednoj, pa ni u nizu godina da se održava, ali zahvaljujući dodatnim sredstvima veći deo je uspeo. Kanalska mreža je u dosta boljoj situaciji u odnosu na 2010. godinu kada su bile velike podzemne vode, daleko više se uradilo i kanalska mreža za odvodnjavanje je funkcionalnija – objasnio je on.

Na teritoriji nekoliko katastarskih opština Grada Kikinde radovi na održavanju kanalske mreže po programu za 2017. godinu privode se kraju. Gradonačelnik grada Kikinde Pavle Markov obišao je radove na izmuljavanju kanala Kinđa, koji se nalazi na ulazu u grad, kod novog kružnog toka.

CDA_5230-w1024On je tom prilikom istakao da Grad svake godine izdvaja velika sredstva za uređenje kanalske mreže. – Veoma dobro znamo kakvih problema, ne samo grad, već i Banat i Vojvodina, imaju sa podzemnim vodama, kišnom kanalizacijom, odvonjavanjem poljoprivrdnog zemljišta. Grad Kikinda godinom za godinom ulaže velika sredstva kako bi se ovi kanali održavali, kako bi oni bili funkcionalni i na neki način predupredili određene probleme koji su bili u nekom prethodnom peridou u širem regionu – objasnio je Markov.

Za projekat pojačanog održavanja kanalske mreže Grad Kikinda, od ukupnih 45 miliona dinara, izdvaja nešto više od 20 miliona, dok je ostatak obezbeđen iz pokrajinskog budžeta.

CDA_5206-w1024

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *