Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti stupili na snagu 1. jula

Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti stupili na snagu 1. jula

158
0
Deli

Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti su stupili na snagu 01.07.2019. godine, te su svi vlasnici ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta bili u obavezi da usklade svoje poslovanje u skladu sa Zakonima.

Kategorizaciju objekata nakon isteka roka od 3 godine, kod onih koji su već kategorizovani, vlasnici smeštajnih kapaciteta rade kod nadležnih institucija gde su radili i prethodni put  (Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ili lokalna samouprava) a vlasnici smeštajnih kapaciteta koji tek planiraju da se kategorizuju, obaveštenja o tome mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ili u Odseku za poslove razvoja grada Kikinde, u Gradskoj upravi, kancelarije broj 88 i 89.

Zakonske odredbe predviđaju i kazne kako za vlasnike ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta, tako i za lokalne samouprave ukoliko se utvrdi da nisu sproveli odredbe zakona koje su bili obavezni da sprovedu.

Zainteresovani mogu u elektronskom obliku dobiti Zakone o turizmu i ugostiteljstvu kao i Uredbe i Obaveštenja koja Odsek za poslove razvoja grada bude primao od nadležnih institucija. Zahtev je potrebno poslati na mail adresu: turizam@kikinda.org.rs

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *