Zbog nepovoljnih vremenskih uslova odloženo tretiranje komaraca

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova odloženo tretiranje komaraca

215
0
Deli

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj GU Kikinda obaveštava sugrađane da se tretman odraslih formi komaraca hemijskim putem iz vazduha i sa zemlje na teritoriji grada Kikinda zbog nepovoljnih vremenskih uslova za izvršenje tretmana odlaže za dan 04.07.2019. godine. Tretman će biti izvršen u svim naseljenim mestima od 17h do 22h. Dana 05.07.2019. godine biće izvršen tretman odraslih formi komaraca u centru grada u jutarnjim časovima od 05:00h. Preparati koji će se koristiti za tretman komaraca su Aqua K-Othrine EW20 (aktivna materija deltametrin) i Neopirox lambda 2.0 (aktivna materija lambda-cihalotrin). Usluge sistematskog suzbijanja komaraca izvršiće firma „Ciklonizacija“ AD Novi Sad.
Upozoravaju se pčelari da su preparati toksični za pčele, da košnice zatvore ili Udalje najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.
Napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika ( jaka kiša, jak vetar i sl.), biće određen novi termin tretmana o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *