,,Zlatna rukavica” pripala Luki Nepargaći

,,Zlatna rukavica” pripala Luki Nepargaći

229
0
Deli

Proteklog vikenda u Hali sportskog centra ,,Jezero“ održana je 44. po redu ,,Kikindska zlatna rukavica“ na kojem je učestvovalo više od pedeset takmičara iz različitih gradova  u organizaciji Bokserskog kluba ,,Kikinda“ a uporedo sa turnirom organizovano je i  10. kolo Prve lige sever. Nosilac ovogodišnje Zlatne rukavice je Luka Nepargaća, koji je u borbi savladao Vojislava Bjelicu iz novosadskog kluba ,,Vojvodina“. U znak sećanja na Slobodana Vujanića Vujketa, od ove godine uvedena je i  ,,Vujketova rukavica“ čijim peharima su nagrađeni Sara Škapik i Luka Nepargaća. Među pionirima, najbolji je bio Miroslav Milićev iz kluba ,,Jedinstvo“ Novi Bečej, dok je od školarki  titulu najbolje ponela Sara Hornjak iz novosadske ,,Vojvodine“. U kategoriji školaraca za najboljeg proglašen je Damir Jajić, iz ,,Čarnoka“  Vrbas. Titulu najbolje juniorke ponela je Aleksandra Tepavac iz ,,Sombora“,junior Stefan Camović iz ,,Čarnoka“, dok je u kategoriji mladih devojaka najbolja bila  Ivana Podkonjak iz novosadskog kluba ,,Patriote“.

Dragana Golić najbolja je seniorka domaćeg OBK ,,Kikinda“, dok je najbolji u kagoriji mladih bio Predrag Derajić iz kluba ,,Pikaso“ Šid, a kod seniora Stevan Krnić.

,, Ostao je mali žal, moglo je biti boljih borbi, i termin nam nije odgovarao. ,,Zlatna rukavica“ se obično održava krajem septembra, početkom oktobra, međutim zbog nekih objektivnih  teškoća smo odložili, pa je onda  pao sneg, pa smo tada zbog vremena  odložili, ali inače, ja sam zadovoljan, rukavica je ostala u Kikindi, zasluženo.Mislim da je publika videla kvalitetne mečeve, jedino što mi je žao jeste to  što sam dozvolio da moja, odnosno naša takmičarka Sara Škapik, počne meč sa četiri godine starijom, to je bio trening meč,a  očigledno je  da konkurenti to nisu tako shvatili “ – izjavio je predsednik OBK ,,Kikinda“ i organizator ,,Zlatne rukavice“ Milan Škapik.

Stevan Krnić iz domaćeg OBK ,,Kikinda“ se posle pauze od tri godine  vratio u ring i najbolji je u kategoriji za seniore.

,,Boksujem možda već nekih trinaest godina, četrnaest. Zadnji meč sam odboksovao 28. oktobra u Kragujevcu, na Ligaškom takmičenju protiv Stošića,tada sam izgubio taj meč, i tada sam napravio pauzu sve do danas. U drugoj rundi, ja sam mislio već da predam borbu, baš sam bio kilav i samo me je srce nosilo, snagu nisam već imao baš, iako redovno treniram, a inače sam lekar na specijalizaciji sa ginekologije a ujedno radim i na prijemnom odeljenju Opšte bolnice Kikinda, to mi je nešto primarno, jer se trudim da budem što bolji u svojoj struci, a boks, jednostavno, nedostaje mi – krv, suze i znoj. Najviše mi je drago što sam dobio šansu da odboksujem i šansu da izguram do kraja, a samo priznanje, kao priznanje, jeste, veliko je i znači mi, pogotovo nakon što sam u oktobru 2005 već  bio nosilac Zlatne rukavice, ali ono zbog čega mi je najviše drago jeste to sam večerašnju pobedu posvetio mom pokojnom drugaru Dariju Rohliceru, nekadašnjem članu OBK ,,Vojvodina“ i pilotu „Air Pink“-a “ – istakao je Krnić, dok je ovogodišnji nosilac Zlatne Rukavice Luka Nepargaća izjavio  da je veoma zadovoljan kako je uradio meč, da je svaki trenutak u ringu težak, ali da su radom i trudom rezultati neminovni.

 

 

 

 

 

 

 

Nema komentara

Ostavi odgovor

CAPTHA *